dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Șase elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân lucrează la construirea unui minisatelit în forma și de dimensiunea unei doze standard de băuturi răcoritoare. ''Este multă muncă de studiu''

03 aprilie 2023
Publicitate

Șase elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța vor participa la faza națională a concursului CanSat, organizat Agenția Spațială Română. Aceștia lucrează la construirea unui minisatelit în forma și de dimensiunea unei doze standard de băuturi răcoritoare și care dispune de diverse funcții, precum comunicații radio și senzori variați. Misiunea principală din acest an constă în colectarea de date atmosferice, după ce minisatelitul este lansat cu o parașută de la altitudinea de 1.000 de metri.

Echipa Tomis 9 a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța formată din şase elevi ai licelului petrec ore în şir în laboratorul de fizică. Își doresc să participe la un concurs organizat de Agenția Spațială Română. Este vorba despre CanSat care este o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare.

"Satelitul nostru se va lansa de la 1000 m și în căderea lui atenuată de o parașută, va măsura datele și le va transmite printr-un modul radio la sol, unde le vom interpreta", a spus Alexandru TÂRHOACĂ, elev.

Minisatelitul va colecta date despre intensitatea razelor ultraviolete și infraroșii, gradul de umiditate al aerului și intensitatea câmpului magnetic al Pământului, densitatea gazelor nocive prezente în aer.

"Este multă muncă de studiu, trebuie să studiem ceea ce facem și să pregătim. Am făcut ieri și primul test de distanță mare și am obținut transmisie radio de la 2 km", a spus Alexandru TÂRHOACĂ, elev.

La etapa națională, minisatelitul conceput de echipa Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” va fi lansat manual, de la altitudinea de 1.000 de metri, dintr-un avion sau dintr-un elicopter. Lansarea proiectului va avea loc în perioada 10-14 mai.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233