JUDEȚUL CONSTANȚA. Petronela a fost adoptată la trei ani și acum își caută familia biologică: „Chiar dacă sunt deja bunică, dorința de a-mi cunoaște familia a rămas dintotdeauna”
Constănțeni, este nevoie de noi. Petronela s-a născut în județul Tulcea în anul 1968, iar la vârsta de trei ani a fost adoptată de la casa de copii din Cernavodă. Acum, își caută familia biologică, despre care crede că ar locui în județul Constanța, prin intermediul paginii de Facebook „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României”. Pagina a fost creată special pentru cei care îşi caută familiie biologice şi, cu ajutorul acesteia, sute de oameni i-au cunoscut pe cei care le-au dat viaţă.
Redăm mesajul postat:
„Salutări tuturor!
Numele meu înainte de adopție a fost PETRONELA sau cel puțin așa mi s-a spus că mă numeam. M-am născut pe 5 martie 1968 în JUD. TULCEA.
Chiar dacă sunt deja bunică dorința de a-mi cunoaște familia biologică a rămas dintotdeauna. Am fost adoptată când aveam aproape 3 ani, de la casa de copii din Cernavodă. Nu știu cât de adevărate sunt lucrurile care mi-au fost spuse dar cred că familia mea provine dintr-o localitate din Jud. CONSTANȚA, o familie numeroasa cu 13 copii, eu fiind cea mai mică. Tare mult îmi doresc să îi cunosc măcar pe ei daca părinții nu mai traiesc.
Am speranță că DISTRIBUIND aceste rânduri măcar unui frate sau unei surori îi voi părea cunoscută. Dacă aveți cunoștință de familii cu mulți copii, cu vârste de peste 60 ani, arătați-le rândurile mele spuneți-le că o soră îi caută.
Vă mulțumesc!”
Pagina de Facebook "The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României", creată în ianuarie 2015 de Ileana Cunniffe Băiescu, are zilnic solicitări de la persoane adoptate şi este urmărită de peste 129.000 de oameni. Despre fenomenul adopţiilor de după Revoluţie, despre haosul creat s-a scris mult, mai ales în presa internaţională. S-a vorbit inclusiv despre copii adoptaţi pentru a li se preleva organe. Cei care şi-au găsit părinţii arată însă contrariul, că au familii bune, care i-au îngrijit. Dacă au avut toţi norocul acesta este greu de aflat în lipsa unor statistici clare oficiale. Cel mai probabil, adevărul despre ce s-a întâmplat cu toţi cei adoptaţi nu-l va şti nimeni, niciodată.
Ileana Cunniffe Băiescu a explicat, pentru AGERPRES, că ea nu şi-a imaginat vreodată că va ajuta atâtea sute de persoane şi nici nu doreşte faimă. Tot ce a vrut a fost să-şi găsească fratele, despre care avea foarte puţine informaţii şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă. A ajutat foarte mulţi oameni să îşi caute părinţii biologici, a cunoscut foarte mulţi copii adoptaţi iar într-un final l-a întâlnit pe fratele ei.
Sursă foto: Facebook „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României”