dobroge.tv

Live

Workshop și târg social pentru promovarea nondiscriminării în Hârșova

07 octombrie 2020
Publicitate

600 de persoane vulnerabile din Hârșova au învățat să lupte împreună împotriva discriminării. Membrii comunității au aflat ce înseamnă acceptarea reciprocă și cum se pot proteja pe ei și pe cei din jur când vine vorba de bullyng. Totul a fost posibil prin intermediul unui proiect cofinanțat cu fonduri europene.

Două asociații din București și-au propus să promoveze conceptul de nondiscriminare în comunitatea din orașul Hârșova și să îi învețe pe oameni să fie toleranți și să se respecter eciproc. Acțiunea se numeşte RED (RESPECT EGALITATE DIVERSITATE, Împreună în lupta împotriva discriminării) şi face parte din proiectul european ADMIS, menit să ofere o viață mai bună pentru 600 de persoane din grupuri vulnerabile, mai exact din zona de vest a orașului de la malul Dunării.

Asociația ALIAT (Alianța pentruLupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor) și Asociația BRAHMA au organizat o serie de ateliere și târguri sociale pentru a le arăta membrilor comunității de ce este importantă acceptarea reciprocă, dar și cât de benefică este colaborarea și câte proiecte se pot face împreună, dacă renunțăm la discriminare.

Elevii de la Liceul "Ioan Cotovu" din Hârșova au aflat în cadrul unui workshop social despre toleranță și bullying, ce înseamnă acest tip de agresiune, des întâlnit şi la noi în ţară,ce efecte dăunătoare poate avea, dar și cum să-l prevină sau să îi facă față.

Membrii comunității din Hârșova au avut ocazia să arate că pot renunța la discriminare și chiar pot face un mare bine cu un gest mic, pentru cei vulnerabili, donând o carte pentru Biblioteca Socială de la Centrul Comunitar deschis în cadrul proiectului European ADMIS.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233