dobroge.tv

Live

De 8 Martie, tot mai multe constănţence au ales să plece în vacanță în străinătate. Cele mai căutate destinații au fost Roma, Istanbul sau Praga

08 martie 2023
Publicitate

De 8 Martie, cele mai multe femei au ales să plece în vacanță în străinătate. Un city break este răsfățul perfect pentru doamnele și domnișoarele care vor să petreacă altfel de Ziua Femeii. La agențiile de turism forfota a început încă de săptămâna trecută. Fie că și-au achiziționat singure un pachet sau l-au primit cadou de la partener, reprezentantele sexului frumos au ales destinații precum: Roma, Istanbul sau Praga. Prețurile au pornit de la 150 euro.

De Ziua Femeii, doamnele și domnișoarele au ales să petreacă alături de prietenele lor. Să se simtă libere și fără responsabilități. Așa că, fie și-au cumpărat singure o vacanță, fie au primit-o cadou de la partenerul de viață. Cele mai multe dintre ele au optat mai mult pentru destinații în alte țări. La agențiile de turism, city break-urile s-au vândut imediat.

Cristian BĂRHĂLESCU, manager agenție de turism: „În perioada aceasta sunt grupuri de femei care pleacă, destul de aproape. Vorbim despre Bulgaria, Turcia pentru a petrece de 8 Martie. Este o minivavacnță, bine meritată, astfel încât să se poată bucura de Ziua Femeii”.

Corina MARTIN, manager agenție de turism: „Avem tot mai multe turiste, cliente care își cumpără singure asemenea minivacanțe sau primesc cadou vacanțe împreună cu cel drag sau chiar și singure. Femeile călătoresc și singure de multe ori și mă bucur că este în trend această tendință să călătoarească să nu rămână acasă, ci să-și propună să descopere lucruri noi și experiențe interesant”.

Nu mai este niciun secret că în loc de flori și mărțișore, doamnele preferă o excursie departe de grijile casnice. Peste 35% dintre femei au ales să iasă în acest an din zona de confort. Cele mai multe au preferat hotelurile care pun la dispoziție facilități terapeutice, spa și masaj de relaxare.

Corina MARTIN, manager agenție de turism: „Sunt foarte mult solicitate weekendurile și city break-urile în capitale din Europa, în destinații cunoscute. Roma ar fi în top, Istanbulul se vinde foarte bine indiferent de anotimp și Praga, de asemenea, a fost o destinație solicitată”.

Cristian BĂRHĂLESCU, manager agenție de turism: „Au fost cereri pe Istanbul și au și plecat autocarele spre Istanbul cu doamnele care doresc să sărbătorească. Sunt și domni care le însoțesc, cineva trebuie să și plătească, dar va fi o petrecere pe cinste”.

Și excursiile în țară au fost căutate. Multe doamne au ales să petreacă ziua de 8 Martie la munte, departe de agitația urbană, unde liniștea e „medicament”, au spus unele dintre acestea. De asemenea, în agențiile de turism s-au vândut și câteva vacanțe la malul mării.

Corina MARTIN, manager agenție de turism:În România este mai aproape să ajungem, distanța de parcurs este mai mică și un weekend la munte la un hotel de 4 sau 5 stele cu terapii spa este ademenitor. Am avut și cereri pentru un weekend la mare pentru cei sau cele mai romantice”.

Unii constănțeni spun că acest trend în care doamnele petrec timp fără partener este o idee bună. Mai mult, domnii consideră că femeile din viețile lor merită să se relaxeze într-o minivacanță.

„Este ceva foarte frumos, ingenios. Acum nu se mai poartă mărțișorul în piept, de 1 Martie se dau alte cadouri...așa și cu excursia, e ceva foarte bun”

"Cred că orice bărbat ar vrea să facă o asemenea surpriză”

„Mi-ar plăcea să plec singură într-un grup. Am fost în Spania la Barcelona, mi-a plăcut mult și aș reveni cu plăcere acolo”

„Desigur! Cum să nu? Profităm de fiecare ocazie, să fie undeva unde este căldură”

Cele mai căutate destinații pentru ziua de 8 Martie au fost Roma, Istanbul sau Praga. Prețul unui city break a pornit de la 150 euro cu avion inclus și a ajuns și la 500 euro în funcție de numărul de stele al hotelului ales, dar și de facilitățile pe care operatorii le-au pus la dispoziție.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233