dobroge.tv

Live

Medicii care trebuiau să-l salveze, la un pas să-l bage în pământ. Tratat greșit timp de 4 luni, Radu luptă să rămână în viață: „Voi lupta în continuare și voi învinge”

Medicii care trebuiau să-l salveze, la un pas să-l bage în pământ. Tratat greșit timp de 4 luni, Radu luptă să rămână în viață: „Voi lupta în continuare și voi învinge”
07 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Radu are 21 de ani și se luptă să trăiască. Avea un vis simplu: să strângă suficienți bani pentru a face nuntă și a-și întemeia o familie cu iubita sa, Alexandra. Însă, acest vis a fost umbrit de un diagnostic crunt: cancer osos.

Tânărul, originar din Tulcea, a plecat în Spania la muncă, acolo unde a început să simtă dureri la șold și picior. Inițial, au fost suportabile, însă, cu timpul, s-au accentuat. Atunci, Radu a mers la spital, acolo unde i-a fost administrată o injecție de cortizol. Ceea ce părea a fi șansa de a scăpa de durere, s-a transformat într-un coșmar. Odată făcută injecția, Radu a avut dureri cumplite și a ajuns la pat. Cu ultimele puteri, a plecat spre Italia, la mama sa. Acolo au fost din nou la spital și, în luna aprilie a anului trecut, au primit și diagnosticul cumplit: cancer osos.

Deși medicii i-au dat „șanse minime”, Radu nu a vrut să renunțe. Atunci a început lupta pentru viață. Familia și prietenii au strâns bani și l-au dus la o clinică oncologică din Napoli pentru investigații. 

A primit un diagnostic greșit

Alexandra, iubita lui Radu a declarat pentru Dobrogea TV că tânărul se simte foarte rău și are dureri îngrozitoare. Potrivit acesteia, până acum câteva luni a făcut chimioterapie într-o clinică din Napoli, dar medicii de acolo i-au greșit tipul de sarcoma. Astfel că, timp de patru luni i-au administrat un tratament greșit. Fapt ce ar fi agravat situația lui Radu.

Ulterior, Radu a fost dus la o clinică din Milano, acolo unde a refăcut biopsia și acum urmează iar un tratament cu chimioterapie, iar dar dacă corpul lui este suficient de puternic, va urma și radioterapie. Cât despre oprație, încă nu poate fi vorba, ne-a mai declarat Alexandra.

Cât costă viața unui tânăr

Potrivit Alexandrei, tratamentul inițial ar costa 28.000 de euro, la care se adăuga și costul ambulanței private, 240 de euro dus-întors până la spital, iar aceste drumuri trebuie făcute de câteva ori pe lună. Din păcate, posibilitățile financiare ale familiei sunt depășite de costurile mari ale tratamentului. Astfel că, pe rețelele de socializare a fost lansat un apel pentru ca cei ce vor și pot, din puținul lor, să-l ajute pe Radu să-și urmeze visul.

Bună ziua tuturor! Răduț este băiatul părinților mei, unchiul fetiței mele, fratele meu, are nevoie de ajutor material. Diagnosticat cu cancer osos, medicii îi dau șanse minime, dar nu putem accepta o lume în care Răduț nu există și ne vom agăța de orice speranță. Este greu să descriu aici în câteva cuvinte tot ce simt eu, ce simte familia este greu când ne gândim că încercarea asta nu va trece atât de repede. Îmi doresc din tot sufletul ca el sa fie din nou ca înainte. Îl aștept acasă în fiecare seară. Răduț are multe vise pe care nu a reușit să și le îndeplinească! Își dorea foarte mult să fie șofer de Tir... vorbea în fiecare seara cum ar fi sa reușească și el. Își dorea o familie, o casă și o viață normală nimic special! Vă rog ajutați-ne ca toate acestea să nu rămână doar vise. Mulțumim pentru fiecare gest pe care îl veți face!”, a scris sora lui Radu.

Conturi pentru donații

Lei: RO81 BREL 0005 5176 9694 0100

Euro: LT77 3250 0285 7128 6118

Benificiar: Marian Radut Jufa

Lei: RO77CECEB00008RON2221979

Euro: RO71CECEB000B2EUR2221982

Bancă: CECBANK

Beneficiar: Acatincai Georgiana Roxana (sora lui Radu)

Mesajul lui Radu

Tânăr plin de speranțe, vise și vonița de a-mi întemeia o familie, de a fi lângă persoana iubită, de a fi lângă familie, rude și prieteni. În decursul anului 2022, mai exact în luna aprilie, cerul sa întunecat deasupra mea în urma acestui diagnostic. De atunci, viata mea a fost: spitalul, tratamentele oncologice și luptă pentru viață. CANCERUL m-a schimbat fizic complet dar nu și sufletul sau caracterul. Vă mulțumesc vouă tuturor pentru sprijinul acordat în această luptă. Mulțumesc mamei, iubitei, rudelor și prietenilor pentru suportul moral, cât și tuturor celor ce ați donat financiar pentru mine sau ați distribuit cazul meu. Voi lupta în continuare și voi învinge”, a scris Radu pe rețelele de socializare, la finalul anului trecut.

Mesajul Alexandrei

Buna ziua! Numele meu este Alexandra, iar în urmă cu ceva timp, iubitul meu a fost diagnosticat cu cancer osos și metastază la plămâni. În urma cu câteva luni, el a fost tratat într-o clinică din Napoli, urmând acolo chimioterapie, dar fiind în cantități mici, starea lui nu a fost remediată. La scurt timp, a plecat la Milano pentru a reface biopsia, iar după venirea rezultatelor a început un alt tratament cu chimioterapie. Dacă corpul lui este puternic, va urma și radioterapie!

Costurile însă, sunt destul de mari, iar noi, familia, nu ne putem permite, starea lui fiind din ce în ce mai gravă, iar timpul prea scurt. Către spitalul unde se afla acum trebuie să se deplaseze cu o ambulantă privată, iar aceasta costa 120€ , doar dus, iar 120€ întors acasă. Trebuie să repete aceasta procedura de câteva ori pe lună.

Rugămintea mea către dumneavoastră este de a ne ajuta financiar pentru a beneficia de tratament!”, a transmis Alexandra pentru Dobrogea TV.


Sursă foto: Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233