dobroge.tv

Live

Regiunea Epir a fost promovată la Constanța. ''E zonă muntoasă și cu mare, e foarte frumoasă. Trebuie să veniți să ne vizitați''

06 martie 2023
Publicitate

Regiunea Epir a fost promovată la Constanța. Locul unde muntele se întâlnește cu marea atrage anual foarte mulți turiști. Weekend-ul trecut, agenții economici din Epir, precum și autoritățile locale și-au prezentat produsele tradiționale din această zonă a Greciei. Vorbim despre ulei de măsline, miere de portocal ori lavandă, vinuri, și multe altele. Prezenți la eveniment a fost și primarul municipiului Constanța.

Regiunea Epir este o destinație turistică aleasă de cei care vor să aibă și muntele și marea în același loc. Weekend-ul trecut mai mulți agenți economici, alături de autorități locale din Grecia au venit să promoveze această destinație și la Constanța. Au fost prezentate o serie de produse locale printre care, uleiul de măsline, brânza, mezelurile, gemuri, miere de brad sau de stejar și chiar de lavandă și portocal, ori diverse sortimente de vin.

Panaiotis PAPANIKOS, comerciant grec: "Am venit să prezentăm ce producem noi în zona asta. E zonă muntoasă, și cu mare, e foarte frumoasă. Trebuie să veniți să ne vizitați. Noi avem ulei, e un ulei special de masculine verzi cu fenole înalte, adică un fel de medicament”

Alexandros KAHRIMANIS, guvernatorul regiunii Epir: Avem și produse extraordinare. În Epir se produc 5000 de flori medicinale și parfumate care au și efecte terapeutice, așa cum au spus și prietenii noștri germani”.

Grecia consideră că Epir este „cel mai mic continent al lumii”. Cei care vizitează această zonă turistică își pot petrece vacanța în diverse moduri, pot face drumeții pe munte, curse de rafting, și nu numai. Destinația are atât plajă cu apă limpede cât și stațiuni montane cu facilitate de agrement. Primarul orașului nostru a spus că o să promoveze această stațiune și în rândul constănțenilor și românilor.

Vergil CHIȚAC, primarul municipiului Constanța: Administrația pe care o conduc o să facă orice ca să promoveze această destinație turistică, Epirul, în rândul constănțenilor. Știu fiind faptul că sunt mulți constănțeni, dar români în general care aleg Grecia ca destinație turistică, în special pe perioada verii. Am înființar și cred că a intrat în forță Organizația de Management al Destinației Turistice Mamaia – Constanța și cred că este o platformă de colaborare”.

De asemenea, și Constanța ar putea fi reprezentată în Grecia ca destinație turistică, într-un schimb intercultural.

Silviu COȘA, prefectul județului Constanța: „Sper ca această vizită să fie urmată și de o vizită a unei delegații române în Grecia, astfel încât și locuitorii Epirusului să vadă ceea ce Constanța și România pot oferi. Și în felul acesta să păstrăm și o balanță comercială echilibrată petnru că echilibrul este secretul oricărei relații de succes”.

Anual, foarte mulți români aleg Grecia ca destinație preferată de vacanță.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233