dobroge.tv

Live

Prețurile la fructe și legume au explodat în pieţele constănţene. ''Te uiți și nu-ți vine să crezi!''

06 martie 2023
Publicitate

Prețurile la fructe și legume au explodat. În unele piețe constănțene comercianții au majorat tarifele chiar și cu 30% și asta pentru că marfa în en-gros-uri este deja foarte scumpă. Constănțenii spun că nu-și permit să mai cumpere așa cum o făceau odată. Ba mai mult, la un calcul rapid, 1 kg de carne este mai ieftin decât unul de legume, susțin unii oameni. De exemplu, un kg de urzici costă 30 lei, mai mult decât un kg de pulpă de porc, care este aproximativ 25 de lei.

"Te uiți și nu-ți vine să crezi!". Asta spun o mare parte dintre constănțeni atunci când vine vorba despre prețurile la fructe și legume. Tarifele, pur și simplu, par că au explodat.

6,5 lei - atât este acum un kg de ceapă. Scumpirile se văd și la alte legume, dar și fructe. De pildă anul trecut 1 kg de portocale era 10 lei, acum însă prețul la tarabă este și de 12,5 lei. Comercianții susțin că au fost nevoiți să mărească prețurile și asta pentru că marfa pe care o cumpără și ei din angro este foarte scumpă.

"Da, sunt mai scumpe și de aceea vânzare nu prea este, din cauza prețurilor. De exemplu azi, ceapa era în depozit 6 lei, anul trecut nici nu depășea 5 lei. Roșiile anul trecut nu depășeau 10 lei, acum 15,16, 17 lei. La castraveții fabio sunt foarte scumpi e 15 lei 16 lei în depozit și înainte erau 9 lei 10 lei. Probabil o să luăm mai puțină marfă pentru că dacă or veni tot așa scumpe și să te încarci cu marfă și să arunci, nu se merită", a spus Claudiu, comerciant.

Unii constănțeni spun că nu se pot apropia de tarabe. Mulți nu-și permit să cumpere cu prețul care este afișat, alții aleg să cumpere mai puțin decât de obicei.

"Am vrut să cumpăr niște banane care sunt foarte scumpe, 8 lei- 9 lei de la 5 lei- 4 lei cât erau ele, n-am cumpărat"

"Scumpe, fructe nu cumpăr că sunt ridicate, așa o salată, da"

"Toate sunt scumpe. Asta este. Cui să ne plângem? Cui?"

Mai mult, constănțenii și-au făcut și calcule. Este mai rentabil, spun ei, să cumpere 1 kg de carne decât unul de roșii. De asemenea, diferențele de preț la tarabe sunt colosale, susțin aceștia.

"Așa mai bine iau un kg de carne decât să iau...nu vedeți că 2 lei ceapa verde, 30 lei urzica. Păi de Dumnezeu? E chiar culmea."

"Este 6 lei kilogramul de ceapă, păi mai e puțin și ajunge cât carnea doamnă!"

"E diferență mare între locurile de unde cumperi. Adică la căpșuni 25 lei/kg aici și 50 puțin mai încolo. Nu se poate!"

În piețe au apărut și alte trufandale de primăvară precum spanacul care se vinde cu aproximativ 7 lei kilogramul, iar pentru un kilogram de urzici comercianții cer chiar și 30 lei, ceea ce înseamnă că acestea sunt mai scumpe decât un kg de pulpă de porc, care costă aproximativ 25 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233