dobroge.tv

Live

„Ajutor! E cineva?”. Intervenție emoționantă a pompierilor constănțeni. Au salvat doi copii dintr-un bloc inundat cu fum, în urma unui incendiu: „Eu am o fetiță și am salvat din foc tot o fetiță”

„Ajutor! E cineva?”. Intervenție emoționantă a pompierilor constănțeni. Au salvat doi copii dintr-un bloc inundat cu fum, în urma unui incendiu: „Eu am o fetiță și am salvat din foc tot o fetiță”
02 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un incendiu a izbucnit în această dimineață într-un apartament din cartierul constănțean Faleză Nord. Pompierii militari au intervenit de urgență. Au stins flăcările și au salvat 12 adulți și patru copiii. Iar pentru că „nimeni nu rămâne în urmă”, salvatorii au scos din bloc și trei animale de companie.

CITEȘTE ȘI: CONSTANŢA. Imagini de la un incendiu puternic: oameni căraţi pe braţe de salvatori sau coborâţi cu autoscara. Pompierii nu au lăsat nimic în urmă: au fost salvate şi trei animale de companie

O întâmplare emoționantă a fost relatată de pagina de Facebook a ISU Constanța:

Nimeni nu rămâne în urmă!

Intervenție emoționantă a pompierilor militari constănțeni care au salvat doi copii dintr-un bloc inundat cu fum după ce într-un apartament situat la etajul al doilea a izbucnit un incendiu.

- Ajutor, ajutor! Nu știu unde sunt! E cineva? Este cineva.., sunt plânsetele unei fetițe care nu părea să aibă mai mult de 12 ani

- Stai liniștită. Sunt aici, cu tine, sunt pompier. O să te ajut, dar te rog să te liniștești și să mă asculți cu mare atenție.

Din fumul dens abia dacă se putea distinge silueta colegului nostru, Emilian. A îmbrățișat-o pe fată, i-a pus masca pe față și a coborât-o cele trei etaje până la ambulanță. Copila era atât de speriată încât, deși se afla în siguranță, abia și-a desprins mâinile din jurul gâtului acestuia. Îl strângea cu putere și tremura.

Două etaje mai sus față de locul în care a fost găsită copila, Marian încerca să liniștească un băiețel.

- Nu pot să merg. Nu pot să mă mișc. Am piciorul în gips.

- E în regulă. De asta sunt aici. Ai încredere în mine și o să fie bine!

Emilian și Marian sunt comandanți de echipaje și părinți la rândul lor – Emilin are o fetită în vârstă de 6 ani, iar Marian are un băiat de 12 ani.

‹‹Ne-am gândit la proprii noștri copii când am intrat în bloc. Știam că sunt și minori acolo și trebuia cu orice preț să intrăm cât mai repede pentru a executa misiunea de căutare/salvare. Eu am o fetiță și, azi, am salvat din foc tot o fetiță, iar Marian are un băiat. A scos pe brațe, în siguranță, un băiat puțin mai mic decât al lui. A fost și acesta un semn....o coincidență....A fost emționant și ne bucurăm că am putut să îi predăm teferi colegilor de la SMURD și SAJ››, a spus Emilian.

Cei doi sunt pompieri militari din anul 2006.

Felicitări, tuturor colegilor, pentru tot ceea ce faceți zi de zi!


Sursă foto: ISU Dobrogea

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233