dobroge.tv

Live

Forfotă la standurile cu flori. Constănțenii au cumpărat buchete cu care să le încânte pe doamne și domnișoare: „Comparativ cu anul trecut, sunt mai scumpe”

01 martie 2023
Publicitate

Și la standurile cu flori a fost aglomerat astăzi. De 1 martie, cele mai căutate au fost lalelele, zambilele, ghioceii, dar și trandafirii. Pe lângă clasicul mărțișor, constănțenii n-au uitat să cumpere și un buchet de flori cu care să le încânte pe doamne și domnișoare. Însă, chiar dacă prețurile acestora au crescut chiar și cu 50%, totuși oamenii au fost cu dare de mână. De cealaltă parte, comercianții spun că se așteaptă ca anul acesta să fie un an mai bun comparativ cu anul trecut când ne aflam în pandemie.

Lalele, zambile, ghiocei sau trandafiri. Asta au primit cele mai multe doamne și domnișoare de 1 martie. În piețele constănțene a fost forfotă la standurile cu flori. Pe lângă mărțișor, oamenii n-au uitat și de mireasma unui buchet de primăvară. Anul acesta, mulți cumpărători au alocat un buget mai mare față de anul trecut și asta pentru că și florile s-au scumpit.

Constănțean: Am cumpărat, dau din casă acum, un buchet de zambile.

Reporter: Ați alocat un buget mai mare anul acesta?

Constănțean: Da, este mai mare, dar asta e, e o dată pe an, trebuie să luăm că așa e frumos.

„Pentru o tinerică ca tine de la farmacie că mi-e dragă”, spune o constănțeancă.

Prețurile li se par cam mari, însă chiar și așa constănțenii n-au făcut excepție. „Orice femeie merită o floare”, spun aceștia.

Dacă e nevoie luăm oricum”, spune o constănțeancă.

Constănțean: Un mărțișor o floare.

Reporter: Cum vi se par prețurile?

Constănțean: Cam prea scumpe.

***

Reporter: Cum vi se par prețurile la flori anul acesta?

Constănțeancă: Cam scumpe. Comparativ cu anul trecut, sunt mai scumpe.

Oamenii s-au așezat la coadă încă de dimineață, spre bucuria comercianților care spun că anul trecut era liniște. Din cauza pandemiei și a restricțiilor vânzările în 2022 la flori au fost extrem de mici, însă acum speră că vor avea încasări pe măsură.

Sunt de aseară de la 7 aici, am stat toată noaptea să fac buchetele și acum dimineață a fost mai aglomerat față de anul trecut. Anul trecut din cauza covidului nu prea ne dădeau voie să vindem, anul ăsta s-ar putea să meargă mai bine”, spune Vasile, comerciant flori.

Comparativ cu anii precedenți, oamenii cumpără, este ok. Florile de primăvară în special precum: zambila, frezia, laleaua, ghioceii”, spune Ioana, comerciant flori.

Tarifele la unele flori au crescut chiar și 50%, însă sunt și multe dintre acestea care au rămas la același preț ca și anul trecut.

„S-au mai scumpit și cu 50% și cu 30%. Se simte diferența la fir. În anii precedenți erau la jumate, acum s-au și dublat unele fire”, mai spune Ioana, comerciant flori.

S-au mărit un pic, cu un leu la unele, cam așa. Oamenii spun mai mult că s-au scumpit alimentele decât florile, dar florile le dai azi și peste trei zile le-ai și aruncat”, mai spune Vasile, comerciant flori.

Prețurile variază în funcție de floarea aleasă, dar și de modelul de împachetare. De pildă, o zambilă simplă costă între 8 și 10 lei, iar una în folie cu șnur roșu ajunge și la 15 lei. De asemenea lalelele pornesc și ele de la 20 de lei buchetul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233