dobroge.tv

Live

„Putin, du-te acasă!”. Protest al refugiaților ucraineni, în fața Consulatului Federației Ruse din Constanța, la un an de la declanșarea războiului. GALERIE FOTO/VIDEO

24 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Aproximativ 400 de refugiați ucraineni protestează, în aceste momente, în fața Consulatului Federației Ruse din Constanța, la un an de la declanșarea războiului.

Acesta este intitulat „Un an de genocid sângeros”.

Organizatorii au primit avizul de la Primăria Constanța pentru acest eveniment, care se va desfășura în intervalul orar 10.00 – 12.00.

Protestatarii au steaguri și pancarte: „Vrem acasă!”, „Putin, du-te acasă!”, „În Ucraina vom trăi”, „Opriți războiul! Încetați să nu ucideți copiii!”.

Pe 24 februarie la Constanța – va avea loc un miting dedicat comemorării invaziei rusești în Ucraina. Peste 1000 de refugiați ucraineni se vor aduna lângă clădirea Consulatului General al Federației Ruse. Pichetul pașnic va dura de la 10 la 12. Este planificată blocarea carosabilului”, au transmis organizatorii mitingului.

Conform acestora, obiectivele sunt următoarele:

  • protest față de cetățenii Federației Ruse împotriva acțiunilor armatei lor pe teritoriul Ucrainei;
  • să reamintească Europei că, pe tot parcursul anului, invadatorii ruși din Ucraina au bombardat populația civilă, au bombardat infrastructura foarte critic, au distrus orașe și sate, au exportat produse agricole, au jefuit instituții culturale;
  • solicităm lumii să consolideze sancțiunile împotriva agresorului și asistența militară acordată Ucrainei;
  • să se concentreze pe faptul că Rusia trebuie să asigure eliberarea și întoarcerea tuturor teritoriilor ocupate și anexate ale Ucrainei și să plătească despăgubiri;

Ne vom aduna pentru a aminti lumii despre anul sângeros al genocidului împotriva poporului ucrainean. De un an întreg, Rusia comite crime împotriva populației civile, violează femei și copii, ucide oameni nevinovați, în fiecare zi mor apărătorii noștri pe front, printre ei sunt mulți băieți și fete tinere care ar trebui să aibă toată viața înainte”, mai transmit organizatorii.

Mitingul de comemorare a invaziei pe scară largă este a treia acțiune de protest a ucrainenilor la Constanța.

CITEȘTE ȘI: Un an de la declanșarea războiului din Ucraina: Pierderi militare și civile teribile, bombardamente, crime de război și economie distrusă. Zelenski: „2023 va fi anul victoriei noastre”


Sursă foto/video: Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233