dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Copiii refugiaților ucraineni, ajutaţi să-şi continue studiile. Vor primi echipamente digitale de ultimă generație

22 februarie 2023
Publicitate

Copiii refugiaților ucraineni vor putea învăța folosind echipamente digitale de ultimă generație. Ajutorul va fi acordat prin proiectul ,,Solidaritate cu Ucraina. Sprijin pentru educația copiilor ucraineni si români", desfășurat de Biblioteca Județeană Ioan N. Roman din Constanța, cu fonduri din partea Gunernul Noii Zeelande. Aceasta va pune la dispoziție câteva săli în care vor organizate cursuri și ore de învățare.

Pentru mulți cetățeni refugiați ucraineni Constanța a devenit a doua casă. Din cauza războiului izbucnit din țara lor, cei mai mulți au lăsat totul în urmă și și-au luat viața de la capăt. Printre aceștia se numără și foatrte mulți copii, care sunt privați, în primul rând, de educație. Pentru aproximativ 300 dintre ei, o soluție a venit din partea guvernanților din Noua Zeelandă, care, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța, vor fi ajutați să își continue procesul educațional, chiar dacă sunt în altă țară.

Andy ROBINSON, managerul programului World Vision Noua Zeelandă:Noua Zeelandă își dorește să ajute refugiații, iar Guvernul nostru își dorește să ajute de fapt vecinii care îi găiduiesc pe refugiați”.

Paulo NACIF, director operațional UCR: „World Vision este o organizație care funcționează de 75 de ani și este prezentă în peste 100 de țări din această lume. Ne dorim ca fiecare copil să-și trăiască viața din plin și să aibă toate șansele la dezvoltare”.

Proiectul ,,Solidaritate cu Ucraina. Sprijin pentru educaţia copiilor ucraineni şi români" se va desfășura la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman" din Constanţa și are scopul de a-i ajuta pe refugiați să se adapteze la noul trai de viață.

Cristina PANOV, manager proiect UCR: „Este un proiect care presupune activități de educație formală și nonformală, ajutor psihologic pentru copii, dar și pentru adulți, dar și protecția copilului. Activități precum: limbă română pentru ucraineni, engleză pentru copii și adulți, dar și alte activități menite să contribuie la această stare de bine”.

Biblioteca Județeană le va pune la dispoziție copiilor săli de clasă special amenajate pentru categoria de vârstă la care se încadrează.

Acest proiect vine în sprijinul cetățenilor ucraineni refugiați în vederea integrării în comunitatea locală prin implicarea elevilor ucraineni și români în activități și ateliere comune, conferindu-le astfel posilitatea de a colabora și, mai ales, de a se cunoaște reciproc.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233