dobroge.tv

Live

Constănţenii, terorizaţi de maidanezi. Zeci de câini se plimbă nestingheriți pe străzile oraşului: ''Au început să apară și mai mulți, în haită''

21 februarie 2023
Publicitate

Constănțenii se simt terorizați de câinii maidanezi care par să facă legea pe unele străzi din orașul nostru. Oamenii susțin că trimit zilnic sesezări către municipalitate, însă de cele mai multe ori nimeni nu intervine, iar patrupedele rămân în aceleași locuri. De cealaltă parte, autoritățile locale dau garanții că vor captura toți câinii fără stăpân, iar ulterior îi vor duce la adăpostul de animale, acolo unde vor fi și sterilizați.

Problema câinilor fără stăpân pare fără rezolvare în orașul nostru. Zilnic zeci de câini se plimbă nestingheriți și pare chiar că fac legea pe străzile constănțene. Mai grav este că mulți sunt agresivi și nu de puține ori au încercat să-i atace pe trecători.

„Deci, vecinul de la prima scară, a pățit cu soția s-o mănânce câinii și nu altceva. Venea de la spital. Scăpa de doctori și o mănâncă câinii”

„Prezintă un pericol și pentru copiii care merg la grădiniță și pentru cei din bloc”

„Au început să apară și mai mulți, în haită, în pacarea cealaltă veți vedea că sunt vreo 20 de căței”

„Nu poți să ai încredere într-un câine de pe stradă. Plus că e și un parc. Ar trebui ca primăria să facă ceva, să-i adune, să putem ieși în siguranță cu copii afară că ne este teamă să-i lăsăm”

Pe rețelele de socializare a apărut și o poză cu o haită de câini într-unul dintre cartierele din oraș, iar reacțiilor constănțenilor nu au întârziat să apară.

De pildă locuitorii cartierului Inel II susțin că în ultima perioadă au făcut numeroase sesezări la Primărie, însă fără niciun rezultat pentru că patrupedele sunt tot acolo.

„Am făcut sesizări de o lună jumătate aproape în fiecare zi să-i adune și să-i ia, deci n-au venit până la această dată motivând că n-au mașină, dacă au mașină, dar n-au adăpostul terminat”

„Eu am făcut nenumărate plângeri la Primărie pentru această problemă, sunt periculoși și sunt foarte mulți. Am sunat, am trimis mail, au zis că vor anunța Dar nu s-a luat nicio măsură”

De cealaltă parte, municipalitatea susține că zilnic se acționează în teren. Mai mult, în urma solicitărilor noastre, aceștia dau garanții că vor captura câinii fără stăpân cât mai curând posibil.

Zilnic mergem și capturăm câini conform sesizărilor pe care le primim. Astăzi se acționează în Spitalul Județean Constanța, după care vom merge în Inel II. Sunt mulți câini maidanezi în zona pescărie și pavilionul expozițional, iar ei migrează. De aceea, acum sunt într-o parte, peste trei ore îi găsești în altă parte”; a declarat Romică STAN, șef birou Gestionare Animale Abandonate Primăria municipiului Constanța.

Potrivit autorităților, în luna ianuarie au fost capturați aproximativ 120 câini fără stăpân. Aceștia au fost duși la Adăpostul pentru animale situat pe strada Câmpul cu Flori acolo unde sunt și sterilizați. De asemenea, autoritățile locale își doresc să construiască un țarc nou de 50 de locuri. Asta ar însemna că, adăpostul va avea, în total, 420 de locuri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233