dobroge.tv

Live

Zona Gării Constanţa va fi transformată într-o piață urbană, cu parcare cu cinci etaje, precum şi un pasaj subteran: ''Ar fi ceva extraordinar să avem și noi o gară mai frumoasă''

20 februarie 2023
Publicitate

Zona din fața Gării CFR ar putea fi modernizată. Mai exact, locul ar urma să fie transformat într-o piață urbană, care va conține locuri de parcare, un pasaj subteran care să facă legătura cu parcul din apropiere, precum și o parcare acoperită pentru autobuze și autocare. Până să devină realitate, constănțenii își pot trimite observațiile despre cum vor să arate piața urbană către primărie, prin email sau poștă, până la data de 14 martie.

Zona Gării CFR este poarta de intrare în Constanța pentru turiștii care vin cu trenul la mare. Devenit un simbol al municipiului, în prezent, locul le dă mari bătăi de cap șoferilor care sunt în cautarea unui loc de parcare. În plus, constănțenii se plâng că este și foarte multă mizerie în zonă. Locul ar putea să fie transformat în viitorul apropiat într-o piață urbană, ceea ce înseamnă o modernizare așteptată de unii locuitorii.

„Am auzit ceva, dar nu știu nimic sigur. Am văzut un afiș acolo. Ar fi ceva extraordinar să avem și noi acolo o gară mai frumoasă. Știu eu, parcări supraterane, subterane, ceva de genul. Altfel, nu vedeţi ce este aici, vara nu poți să te miști. Cel puțin autobuzele nu le văd bine în fața gării acolo, ia stânga, se aglomerează. Nu, e un haos aici”, este de părere un constănţean.

Potrivit proiectului, în zonă ar urma să se construiască și o parcare cu cinci etaje în care va fi permisă parcarea autoturismelor pe termen lung.

Acestea nu vor fi singurele schimbări. Va fi amenajată o parcare acoperită pentru zona de autogară unde vor fi parcare autobuzele și autocarele, vor fi amenajate noi străzi și platforme pietonale. De asemenea, ar urma să există și un pasaj subteran care să facă legătura dintre zona gării și parcul din apropiere. Însă, nu toți constănțenii sunt de acord cu un nou pasaj, ori cu dispariția vaporașului devenit emblemă.

„Vaporul e sigla Constanței, ar putea să îl vopsească să arate mai bine, dar să rămână aici. Ceva trebuie schimbat oricum, multe sunt vechi de ani de zile, de pe timpul fostului primar”, a spus un constănţean.

Constănțenii își pot exprima părerea cu privire la proiect printr-un email la adresa primarie@primaria-constanta.ro sau prin Poșta Română la adresa Primăriei, până pe 14 martie. De asemenea, ședința de dezbatere publica va fi organizată la sediul Primariei.

Printr-un afiș montat pe un gard, lângă Gara CFR, constănțenii sunt informați că pot trimite informații cu privire la noul proiect către primărie.

Suprafața totală cuprinsă în proiect este de aproximativ 35.000 de mp. Aproape 16 % reprezintă spațiu verde, iar 1% construcții.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233