dobroge.tv

Live

Volumul „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”, sub semnătura profesorului universitar dr. Alexandru Vlad Ciurea, a fost lansat şi la Constanţa. ''O să aflăm metode despre cum să ne liniștim creierul''

20 februarie 2023
Publicitate

Criza sanitară din ultimii ani, războiul de la graniță, dar și grijile financiare ne fac să ne întrebăm de multe ori cum vom reuși să gestionăm aceste situații și cum ne vom adapta vremurilor care vin. Câteva răspunsuri le oferă profesorul universitar doctor Alexandru Vlad Ciurea în ultima sa carte „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”, în care a expus câteva idei despre echilibrul și puterea minții. Volumul a fost lansat și la Constanța, weekendul trecut, la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski.

Cum să ne controlăm emoțiile și mintea? Cum să învățăm să gândim pozitiv? Sunt câteva întrebări pe care ni le punem deseori. O nouă carte ar putea să ne ofere toate răspunsurile necesare. Este vorba despre volumul „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor” ce poartă semnătura profesorului universitar dr. Alexandru Vlad Ciurea. În opinia acestuia, pandemia de coronavirus, războiul de la granite, dar și majorările prețurilor sunt doar câteva dintre problem care ne-au pus la încercare sănătatea mentală și au făcut ca vremurile să devină și mai grele.

“Este un oraș deschis, frumos cu universitate, este un oraș oricând primitor, deci cum să nu fiu aici? Un oraș minunat în care a scris, din nefericire a trecut în eternitate, poetul Ovidiu”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Vlad CIUREA, autor „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”.

Cartea răspunde la întrebări precum: Ce alimente ar trebui sa consumăm pentru a sprijini performanțele intelectuale?, Cum ne putem antrena creierul pentru a fi cât mai sănătos?, dar și ce impact au gândurile pozitive și negative asupra sănătății creierului nostru? Mai mult, tot în acest volum sunt menționate și câteva aspect legate de alimentație și odihnă.

“O să aflăm metode despre cum să ne liniștim creierul, cum să-l facem mai productiv, despre cum putem să trăim cu el în armonie până în ultima zi a vieții”, a spus Mihai MORAR, prezentator.

“Reprezintă o încercare de povestire desppre ce se întâmplă în acest creier uman cu cuvinte obișinuite pe care le găsim oe stradă, fără nimic sofisticat li adaugat, un limbaj normal, chiar cu un limbaj constănțean”, a precizat prof. univ. dr. Alexandru Vlad CIUREA, autor „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”.

Lansarea volumului a avut loc la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, în prezența a zeci de constănțeni, dar și turiști.

Alexandru Vlad Ciurea este un medic neurochirug cu peste 23.000 de operații la activ. De asemenea acesta a mai scris 35 de monografii din domeniul neurochirurgiei, managementului de sănătate și al problemelor legate de alimentație.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233