dobroge.tv

Live

Constănțenii care găzduiesc refugați ucraineni nu și-au primit banii de la stat pentru chirii. ''Suntem, după părerea mea, vreo cinci mii de proprietari care așteptăm bănuții''

10 februarie 2023
Publicitate

Constănțenii care găzduiesc refugați ucraineni sunt supărați. Oamenii nu și-au primit banii de la stat, pentru chirii, de mai bine de două luni și nimeni nu știe când se va rezolva situația. Spun că în cazul în care situația nu se va rezolva repede, refugiații riscă să fie scoși din locuințe, în plină iarnă. Autoritățile susțin că toate actele sunt întocmite, acum așteaptă și ei alocarea sumelor necesare.

Constănțenii care găzduiesc ucraineni prin programul 50/20 nu și-au primit încă banii pe luna decembrie. Oamenii sunt disperați și spun că din suma respectivă ei le achită hrana refugiaților și utilitățile acestora, iar în condițiile în care nu și-au primit banii sunt în imposibilitatea de a mai face acest lucru. Iar asta poate să însemne și evacuarea lor din locuințe.

“De regulă veneau la sfârșitul fiecărei luni pentru luna anterioară. De data asta întârzie... problema nu-i atât că-ntârzie, cât faptul că nimeni nu ne spune de ce și mai ales cât durează problema asta. Sunt mulți ucraineni care depind de bănuții ăștia. Suntem, după părerea mea, vreo cinci mii de proprietari în Constanța care așteptăm bănuții”, a spus Răzvan BÂZÂITU, proprietar apartament Constanța.

S-a ajuns în această situație din cauză că fondurile nu au fost virate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Întârzierea este cauzată de lipsa bugetului, iar primăriile din județ au fost informate de către Prefectură.

“Sumele solicitate în ianuarie pentru cheltuielile din luna precedentă nu au fost achitate deoarece nu au fost virați banii de către ISU „Dobrogea”, a spus Elena AFTENE, purtător de cuvânt Primăria Năvodari.

“În acest moment toate situațiile sunt întocmite; se așteaptă alocarea sumelor necesare”, a spus Silviu COȘA, prefectul județului Constanţa.

Între timp refugiații ucraineni stau cu teamă că ar putea fi scoși în stradă în plină iarnă. Ar fi o a doua lovitură pentru ei după ce mai întâi au fost nevoiți să își abandoneze casele, familiile sau părinții din cauza războiului, acum riscând să fie nevoiți să doarmă sub cerul liber.

“După ce a început războiul am venit în România, aici la Constanța. Nu mă pot întoarce acasă. Teritoriul pe care locuiesc eu este ocupat”, a spus Tamara KUSTUROVA, refugiată.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea nu au putut preciza o dată până la care banii aferenți lunii decembrie, pentru cazarea refugiaților ucraineni, vor fi dați beneficiarilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233