dobroge.tv

Live

Constănţenii nu au rămas indiferenţi la dezastrul din Turcia. Oamenii au donat încă de la primele ore ale dimineţii: ''Toată lumea ajută cu ce poate''

08 februarie 2023
Publicitate

Apel la solidaritate. Muftiatul Cultului Musulman din România a demarat o campanie umanitară prin care se încearcă strângerea de lucruri materiale, atât de necesare sutelor de mii de oameni afectați de cutremurele devastatoare din Turcia și Siria. Până acum, seismele repetate au răpit mii de vieți și au rănit alte zeci de mii. Se pot face donații în mai multe centre din țară. În Constanța, sediul unde se strâng pachetele se află pe bulevardul Aurel Vlaicu, numărul 125.

Haine, perne, niște pilote. Pantaloni, îmbrăcăminte, pantofi, detergent.  Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care constănțenii le-au donat sinistraților din Turcia și Siria, impresionați de drama prin care trec acești oameni. Mai exact, Muftiatul Cultului Musulman din România se mobilizează pentru Turcia și a demarat o campanie umanitară prin care se încearcă strângerea de materiale de primă necesitate pentru cei care au supraviețuit catastrofei.

„Aceste bunuri pot fi pături, pilote, prosoape. Bineînțeles și bunurile care sunt necesare pentru ei cum ar fi și corturile. Consider că trebuie să fim uniți, lâsănd la o parte apartenența etnică și religioasă. Credința este una singură. Doresc să le transmit condoleanțe familiilor celor decedați și multă sănătate celor răniți”, a declarat muftiul Iusuf MUURAT, liderul Cultului Musulman din România.

„Numărul mare de vieți omenești, numărul mare de răniți m-au impresionat foarte mult. Bineînțeles că speranța moare ultima, căutările continuă. Speranța noastră este să reușim să îi găsim în continuare, să îi salvăm pe cetățenii noștri în viață și să le acordăm ajutor”, a declarat Emre YURDAKUL, Consulul Turciei la Constanța.

Încă din primele minute de la deschiderea sediului unde se pot face donații, constănțenii au venit să aducă ce au crezut că au nevoie oamenii din Turcia și Siria.

„Haine în general și îmbrăcăminte în mare parte. Atât! Toată lumea ajută cu ce poate, ne unim și ajutăm cu ce putem”

„Am adus niște haine pentru copii, pentru o fetiță și un băiețel”

„Cel mai mult m-a impresionat o fotografie cu un domn într-o salopetă care ținea fata lui de mână. Cel mai probabil decedată.”

Situația în Turcia și Siria este dramatică, iar numărul morților crește de la o oră la alta. În aceste momente, oamenilor care au pierdut totul, casă, familie, prieteni, rude, nu le-a mai rămas decât credința. Doi oameni de afaceri turci din Constanța au pus la dispoziție un depozit de marfă și toată logistica necesară transportului și organizării.

„E greu. Unul a cărei mamă a rămas sub dărâmături, altora copiii, unora mătușa, verișorii. Au nevoie mai mult de îmbrăcăminte pentru că în zonă este foarte frig. Sunt grade cu minus acum, e zăpadă. Toată lumea stă pe stradă”, a spus Mehmet SUSGU.

„Foarte mulți copii. Toată lumea e afară. Adică în zonă de 15 milioane de oameni acum sunt afară, cu iarna aceasta”, a spus Isa SUSLI.

Dacă doriți să ajutați financiar, contul unde se pot efectua donaţiile în bani este IBAN: RO08BREL0002001798030101, beneficiar Muftiatul Cultului Musulman. Pentru restul ajutoarelor, constănțenii pot merge la un depozit de pe bulevardul Aurel Vlaicu, numărul 125.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233