dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Viitoarele mămici vor primi câte 2.000 de lei. Municipalitatea își dorește să contribuie astfel la creșterea natalității - care sunt condiţiile pentru a beneficia de aceşti bani

06 februarie 2023
Publicitate

Scutece, hăinuțe sau produse cosmetice. Sunt câteva dintre lucrurile de care are nevoie un nou-născut. Doar pentru aceste obiecte, părinții scoteau din buzunar aproximativ 2.000 lei. Acum, viitoarele mămici vor primi banii de la primărie. Însă, pentru a beneficia de acest ajutor, acestea trebuie să depună o cerere la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa în termen de 90 de zile de la nașterea bebelușului. Programul „Bebe Trusou” a fost votat în cadrul ședinței de consiliul local săpătmâna trecută.

Venirea pe lume a unui nou-născut este, după cum bine știm, o binecuvântare. Însă, pe lângă emoții și euforie, părinții resimt și stresul financiar. Cerasela va deveni în curând mămică. Un bebeluș, spune ea, implică foarte multe cheltuieli pentru că lista cu cele necesare este destul de mare.

Scutece de bumbac, scutece de schimb, pompă pentru năsuc, tot felul de creme și loțiuni pentru zona scutecului. Iar lista continuă. De la pătuț, cărucior sau hăinuțe, mămicile sunt atente la orice detaliu pentru cel mic. Un proiect de hotărâre inițiat de către consilierii locali care a fost deja adoptat vine în sprijinul nou-născuților. Cerasela a auzit de Programul „BEBE TRUSOU – sprijin financiar pentru nou-născuţi” și spune că, deși banii nu ar fi foarte mulți, totuși un ajutor este binevenit.

„Cu siguranță orice bănuț în plus contează. Fiind la prima sarcină nu cunosc toate detaliile, nu știu exact toate lucrurile de care am nevoie. Cu siguranță toate sunt costisitoare, iar orice ajutor este binevenit, mai ales că acest proiect era anunțat de mult timp, doar că trebuia aprobat. Inițiativa este de apreciat”, a spus Cerasela, viitoare mămică.

2.000 lei. Atât vor primi viitoarele mămici. Cu acești bani, le vor putea cumpăra bebelușilor câteva lucruri precum: alimente, scutece, îmbrăcăminte, pătuț, lenjerie, cărucior sau masă de înfășat. Municipalitatea își dorește ca astfel să contribuie la creșterea natalității, dar în același timp, să pună accentul și pe o îngrijire adecvată a celui mic.

„Beneficiarii trebuie să locuiască și să aibă domiciliul pe raza municipiului Constanța de cel puțin 1 an de zile. Banii vor fi virați pe un card, iar cu acel card, beneficiarii pot achiziționa de la anumiți operatori economici aceste produse care sunt destinate strict nou-născuților”, a spus Costin RĂSĂUȚEANU, consilier local PSD.

Pentru a intra în posesia banilor, părinții trebuie să meargă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială din Constanţa în termen de 90 de zile de la naștere cu toate documentele justificative. Ulterior vor primi un card pe care îl vor folosi exclusiv pentru cumpărarea de produse destinate nevoilor bebelușului.

„Cererea este disponibilă pe site-ul primaria-constanta.ro/spas – secțiunea beneficii sociale și persoane vulnerabile. Cardurile vor fi distribuite însoțite și de lista cu magazinele partenere ale unității emitente a cardurilor. În cazul în care va fi utilizat pentru achiziţionarea altor produse, respectivele sume vor fi înapoiate”, a spus Luminița LARE, inspector Primăria Municipiului Constanța.

Acest sprijin financiar va ajunge la toți bebelușii constănțeni indiferent de mediul social sau etnic. De asemenea, părinții trebuie să știe că nu pot utiliza cardul pentru retragere de numerar.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233