Povestea pompierului artist de la ISU' 'Dobrogea'': tragediile care i-au trecut prin față, transformate în... artă
Cine s-ar fi gândit că sensibilitatea se poate împleti perfect cu forța și lupta pentru viață? Romulus Pascaru, un pompier constănțean ne arată că acest lucru este posibil. Cele mai marcante experințe prin care a trecut le-a transformat, în timp, în artă: poezii, cântece, picturi și sculpturi. Romulus lucrează pe echipajul SMURD, dar și pe autospeciala de descarcerare, în cadrul ISU „Dobrogea”.
Romulus Pascaru are 40 de ani și este pompier din 2005. A trecut prin multe experiențe neplăcute, a văzut lucruri care cu greu pot fi suportate. Iar multe dintre tragediile care i-au trecut prin față le-a transformat în...artă. Muzica, spune Romulus, îl ajută să își exprime bucuria, dar și tristețea și durerea.
Stările care îl încearcă nu le transpune numai în muzică. Pompierul constănțean mai scrie și poezii, pictează și sculptează.
Versurile poeziei „Îngeri cu aripi de tablă” au fost scrise în 2005, după primul eveniment tragic la care Romulus a luat parte și care l-a marcat.
Din copilărie a fost atras de partea artistică. În
clasa a 2-a, învățătoarea lui l-a îndemnat să scrie, impresionată fiind de o compunere de-a elevului Pascaru. Apoi au urmat picturile și sculpturile.
În ani, a strâns zeci de lucrări, fie că vorbim despre picturi sau sculpturi. ”Ana lui Manole” sau cea dedicată soției sale - sunt doar câteva dintre operele de artă cu care se mândrește.
Pe lângă artă și familie, Romulus își dedică viața și meseriei de pompier. Lucrează atât pe echipajul SMURD, cât și pe autospeciala de descarcerare.
Romulus Pascaru își realizează creațiile acasă, alături de familie. Căminul său arată ca un adevărat atelier, unde se găsesc picturi sau sculpturi care mai de care mai impresionante.. Romulus și soția sa au trei copii.