dobroge.tv

Live

Mobilizare de forţe, la Constanţa. Sute de polițiști, pompieri și jandarmi vor fi la datorie, în noaptea dintre ani

29 decembrie 2022
Publicitate

Revelionul se aproie cu pași repezi și mulți dintre constănțeni au ales să petreacă trecerea dintre ani în diferite localuri din oraș. În magazine și pe străzi este forfotă. Constănțenii au început deja să facă ultimele pregătiri pentru noaptea dintre ani. Pregătite sunt și autoritățile. Sute de polițiști, pompieri și jandarmi vor fi la datorie pentru ca evenimentele care au loc în noaptea dintre 31 decembrie și 1 ianuarie să se desfășoare în siguranță.

Polițiștii constănțeni vor fi la datorie pentru ca sărbătoarea anului nou și minivacanța prilejuită de aceasta să se desfășoare în siguranță. La datorie vor fi și jandarmii.

„În perioada 30 decembrie - 2 ianuarie, aproximativ 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța vor fi la datorie, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică, precum și pentru preîntâmpinarea unor evenimente neplăcute”, a declarat insp. Andreea AMBROZE, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

„Un număr de aproximativ 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi vor acționa zilnic în perioada minivacanței alături de celelalte forțe de ordine”, a declarat maior Cosmin NEAGU, purtător de cuvânt IJJ Constanța.

„Peste 50 de jandarmi din cadrul GMJ „Tomis” Constanța vor acționa zilnic în sistem integrat alături de colegii din poliție sau în cadrul patrulelor independente”, a declarat lt. col. Constantin MURARIU, purtător de cuvânt GMJ „Tomis” Constanța.

De asemenea, pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii vor fi prezenți pe toate drumurile naționale și județene.

„Aceștia vor folosi atât aparatele radar, cât și aparatele etilotest și drug test pentru depistarea și tragerea la răspundere penală sau contravențională, după caz, a celor care încalcă legislația și se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a asubstanțelor psihoactive”, a precizat insp. Andreea AMBROZE, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

„Un consum excesiv de alcool sau de substanțe psihoactive influențează negativ și performanțele de conducere a unui autoturism contribuind la creșterea riscului de accidente rutiere grave. Aceste substanțe afectează funcția vizuală și de percepție ceea ce poate genera o conduită agresivă în conducere, cu depășiri periculoase, depășirea vitezei, nerespectarea unor indicatoare sau marcaje rutiere”, a spus cms. șef de poliție Marius OPRIȘAN, Agenția Națională Antidrog Constanța.

Peste 200 pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata minivacanței ocazionate de intrarea în Noul An.

„Cu ocazia organizării petrecerii de Anul Nou în Piața Ovidiu, din Constanța, vom asigura măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, precum și cele de prim ajutor medical cu o autospecială de stingere cu apă spumă și o ambulanță SMURD B2", a spus sg. major Oana MANOILĂ, purtător de cuvânt ISU „Dobrogea”.

„În noaptea dintre ani, peste 60 de jandarmi vor fi la datorie pentru respectare normelor de conviețuire socială, dar și a modului de utilizare a materialelor pirotehnice pe străzi și în zonele aglomerate”, a explicat lt. col. Constantin MURARIU, purtător de cuvânt GMJ „Tomis” Constanța.

Polițiștii de frontieră nu se așteaptă la un număr mare de persoane care să intre sau să iasă din țara noastră pe la cele cinci puncte de trecerea a frontierei din județul Constanța. Însă, chiar și așa, au fost intensificate controalele.

„În perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, peste 300 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor desfășura zilnic activități specifice în punctele de trecere, precum și de supraveghere a frontierei de stat”, a declarat insp. pp. de poliție Ene ANDREI, purtător de cuvânt Garda de Coastă Constanța.

De asemenea, în această perioadă au fost făcute mai multe controale. Pompierii au făcut verificări inclusiv la operatorii economici care comercializează obiecte pirotehnice.

„Au fost executate 84 de controale la agenții economici și au fost constatate 608 deficiențe pentru care s-au aplicat 605 sancțiuni, din care 488 avertismente și 117 amenzi în cuantum de 319.500 lei”, a precizat sg. major Oana MANOILĂ, purtător de cuvânt ISU „Dobrogea”.

„Orice operațiune cu articole pirotehnice efectuate pentru drept constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 1 an sau cu amendă”, a menţionat maior Cosmin NEAGU, purtător de cuvânt IJJ Constanța.

Jandarmii constănțeni au descoperit peste 12.000 de articole pirotehnice comercializate ilegal, iar polițiștii au ridicate, în vederea indisponibilizării, 35 de kilograme de astfel de articole.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233