dobroge.tv

Live

Constănțeni cu care ne mândrim. Matei Silivestru, campion național la înot, la doar 13 ani: „Au fost medaliile pe care mi le-am dorit cel mai mult. Una de titlu național și celelalte trei de locul II”

26 decembrie 2022
Publicitate

Campion național la înot, la 13 ani. Un tânăr constănțean visează să îi calce pe urme lui David Popovici, și chiar să participe alături de el la campionatele naționale. Iar profesorii spun că are toate șansele. La ultima competiție la care a fost a obținut cinci medalii. Proba a fost grea, dar acest lucru nu l-a împiedicat să facă performanță.

Încrezător în forțele sale și sigur că poate face performanță. Așa a apărut Matei la linia de star a competiției interne din cadrul Palatului Copiilor. Nu este însă singurul concurs la care a participat. De curând s-a întors de la Campionatul Național de natație în bazin scurt rezervat cadeților, cu nu mai puțin de cinci medalii.

Înotul înseamnă pentru mine un mod de a mă reface și de a mă relaxa complet și de a mă distanța de toate problemele mentale și sociale pe care le am. Au fost medaliile pe care mi le-am dorit cel mai mult. Acestea fiind una de titlu național, și celelalte trei medalii care au fost luate de locul II, în probele lungi în bazin de 25. Concursul mi s-a părut destul de greu din cauză că am fost prima oară în bazin de 25, probele lungi într-un bazin scurt sunt foarte obositoare”, a declarat Matei Silivestru, campion național cadeți.

El este urmașul foștilor noștri campioni care, din nefericire, în ultima perioadă, și din cauza pandemiei și alte motive, a cam încetinit acest fenomen. Prin urmare, avem acum vreo doi chiar trei sportivi în care avem mari speranțe”, a declarat Octavian Tileagă, antrenor emerit de înot.

Își dorește ca în viitor să îi calce pe umeri lui David Popovici, dar și să participe alături de el la campionatele mondiale. Până atunci visează să fie selecționat în lotul național. Iar profesorul care îl pregătește spune că are toate șansele să se întâmple acest lucru.

Lucrul care ne încântă cel mai mult este faptul că el este dispus și psihic și fizic mai ales, și la probe lungi și la probe scurte. Lucru foarte rar în sport”, a mai declarat Octavian Tileagă, antrenor emerit de înot.

Se antrenează intens pentru a face performanță, are câte două antrenamente pe zi și 10 -12 pe săptămână. Timpul liber este aproape inexistent, însă spune că acest lucru nu îl deranjează.

„Timp liber? Nu. Duminica uneori dar acela se folosește pentru odihnă, în general”, a mai declarat Matei Silivestru, campion național cadeți.

Nici colegii lui nu au mai mult timp liber, însă, spun ei, acest lucru nu îi deranjează pentru că iubesc ceea ce fac.

Reporter: Timp liber?

Tânără: N-am. E foarte greu. Dar dacă faci ceea ce îți place e mai ușor. Dacă faci din plăcere totul e mai ușor.

Reporter: Ai multe medalii în palmares deja?

Tânără: La înot am trei, dar mai practice un sport, karate, și acolo sunt campioană internațională.

***

Tânăr: E un sport care m-a ajutat mai ales că am avut în trecut niște problem medicale. Cu înotul am reușit să le rezolv. Vreau să ajung la naționale.

Reporter: Cum îți împarți timpul, școală înot?

Tânăr: Reușesc să mi-l împart puțin cam greu, mai ales că fac de dimineață și mai sunt și clasa a VIII.

În prezent, sunt aproximativ 14 elevi din categoria de vârstă 12 – 14 ani antrenați de profesorul Octavian Tileagă, în cadrul Palatului Copiilor din Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233