dobroge.tv

Live

INTERVIU DOBROGEA TV

Cântăreața Mădălina Modruj, despre sărbătorile petrecute în sânul familiei: „De regulă, în fiecare an am cântat, dar anul acesta aș vrea să fie un an așa, în familie, mai liniștit”

25 decembrie 2022
Publicitate

Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de bucurie care trebuie împărtășită cu cei dragi. Tocmai din acest motiv Dobrogea TV v-a pregătit o serie de interviuri speciale care vă vor transpune în lumea poveștilor, cu oameni și despre oameni din cele mai variate medii și domenii.

Amintiri din perioada Crăciunului ne împărtășește și cântăreața de muzică populară Mădălina Modruj. În cadrul acestui interviu, vorbim despre însemnătatea acestei sărbători, despre petrecerea ei în sânul familiei, dar și despre dorul de bunici și învățăturile primite de la ei.

Elenis Halep, reporter Dobrogea TV: Spune-ne despre tine câteva cuvinte. Ești cântăreață.

Mădălina Modruj, artistă: Da, am mai fost la tine în emisiune, majoritatea oamenilor deja mă cunosc. Sunt cântăreață de muzică populară, mai nou am abordat și un alt gen muzical. Sunt om, înainte de toate, cum trebuie să fie oricine pe lumea asta, nu doar de sărbători, ci în fiecare zi.

Elenis Halep: Da fapt, despre asta este intervenția de astăzi, nu despre cine suntem, ci despre faptul că este Crăciunul, este o perioadă frumoasă pentru toată lumea și vreau să te întreb cum e pentru tine Crăciunul.

Mădălina Modruj: Cred că așa cum este pentru oricine. Este o bucurie sufletească imensă, este Nașterea Domnului Nostru Iisus Hristos. O să fiu un pic mai spirituală. Eu sunt pasionată de latura asta spirituală. Pentru mine Crăciunul reprezintă uniune și conexiune cu divinul, cu Dumnezeu. Toată lumea devine mai altruistă, mai generoasă, mai bună la suflet. Practic bunătatea și iubirea ne unesc cu Dumnezeu.

Elenis Halep: Cum îți vei petrece sărbătorile și Crăciunul?

Mădălina Modruj: Am ales să-l petrec în sânul familiei, ca în fiecare an. Până la urmă este un prilej de bucurie alături de cei dragi, să ne unim cu toții. Să petrecem cu toții această sărbătoare, probabil și Revelionul și să primim colindători și să facem fapte bune. Bine, și în timpul anului, nu doar de Crăciun.

Elenis Halep: Cum ți se pare, s-a mai schimbat așa de la an la an starea asta de Crăciun? Privești altfel Crăciunul acum?

Mădălina Modruj: Eu privesc la fel Crăciunul pentru că l-am primit tot timpul cu sufletul deschis și cu bucurie. Când eram copil așteptam să vină Moș Crăciun, să-mi aducă cadouri. Acum aștept să vină oamenii dragi la mine. Nu să-mi aducă cadouri, ci să fim împreună. Se pare că lumea e un pic tensionată. E perioada pe care o trăim, a fost și pandemia, dar să sperăm că lucrurile vor deveni din ce în ce mai bune, că o să ne apropiem cu toții, că până la urmă despre asta e Crăciunul sau Nașterea Domnului.

Elenis Halep: Ai făcut pregătiri, ceva, cu familia?

Mădălina Modruj: Ca-n fiecare an, da, îmi ajut familia. Cum se pregătește fiecare. Un cozonac, ceva să punem pe masă. Acum, nu dăm iama în mâncare, dar cât să ne simțim bine.

Elenis Halep: Care este cea mai frumoasă amintire a ta de Crăciun? Ai vreuna de când erai copil sau poate și mai recentă?

Mădălina Modruj: Să știi că am tot stat să m-am gândit, dar nu am o amintire aparte pentru că în fiecare an de Crăciun a fost frumos, noi ne-am unit cu toții. Noi avem așa o tradiție în familie. Tot neamul ne unim la cineva acasă. La noi sau la o mătusă, la un bunic, când erau în viață. Nu am o amintire aparte, dar cred că cele mai frumoase amintiri în anii în care am petrecut Crăciunul au fost cele în care au fost și bunicii mei alături de mine.

Elenis Halep: Într-adevăr, legătura dintre nepoți și bunici este specială, mai ales de sărbători, pentru că, știi bine, că nepoțeii fac cam ce vor ei la bunici. Nu reguli, nu au limite. Și acum, crescând și nemaiavându-i printre noi le simțim cu adevărat lipsa, mai ales de sărbători. Vreau să te întreb pe tine dacă le simți mai tare lipsa în perioada aceasta.

Mădălina Modruj: În fiecare zi. Iar când se apropie sărbătorile, întotdeauna îi visez. Poate așa vor să-și arate prezența, că sunt lângă mine la nivel energetic. Le simt prezența visându-i de sărbători, dar lipsa le-o simt întotdeauna. Pentru că am crescut cu ei, m-au educat, mi-au dat startul în viață. Până la urmă, viața mea a venit de la ei către mine. Știi cum e? Bunicii își iubesc mai mult nepoții decât o fac părinții. Părinții sunt mai stresați, mai implicați cu job-ul. Pe când bunicii sunt pensionari, se pot dedica nepoților, pot face mai multe pentru nepoți decât au făcut pentru proprii lor copii. Așa și bunicii mei. Nu știau ce să mai facă să-mi facă mereu pe plac. Nu conta că fac exces la dulciuri, la orice. Ei îmi făceau mereu pe plac. Țin minte că mă ducea bunica mea la Biserică, la slujbe. Să-ți povestesc o întâmplare amuzantă. M-a dus de Crăciun, știi că se strânge lumea la Biserică, se fac slujbe. Și m-a dus bunica să aprindem și lumânări. În sat la noi stativele unde se aprind lumânările erau în Biserică. Având părul foarte creț, foarte des, mi-a luat foc părul în Biserică. Am luat foc cu totul și cu geaca. Iar bunica mea a fost foarte rapidă. Mi-a ars părul, m-a tuns apoi, dar a fost o întâmplare pe care acum o văd amuzantă, atunci ne-am îngrijorat. Asta e, s-a întâmplat.

Elenis Halep: Te-au învățat ceva în mod special bunicii tăi de Crăciun? Ce-ți spuneau? Îți spuneau ce simbolizează Crăciunul?

Mădălina Modruj: Să știi că de la bunicii mei am învățat să fiu unită cu familie. Asta a fost cel mai important. Nu mi-au spus o învățătură anume, doar că noi părinții, copii, trebuie să fim uniți, frații. Noi am fost uniți întotdeauna.

Elenis Halep: Ce crezi că este mai important? Să dăruim iubire, empatie, față de apropiați și față de toți oamenii și să ne axăm pe cadourile simbolice, mai cu însemnătate sau să mergem pe cadourile mai scumpe, pe care unii le preferă?

Mădălina Modruj: Nu știu cât de mult se pune acum bază pe prețul cadourilor și pe valoarea acestora, dar cred că ce vine din suflet sau din inimă e mai valoros. Niciun ban nu poate cumpăra iubirea, sinceritatea și empatia.

Elenis Halep: Ce faci de Revelion?

Mădălina Modruj: Cred că tot acasă cu familia. Nu am niciun plan, nu mi-am făcut niciun plan. De regulă, în fiecare an am cântat, dar anul ăsta aș vrea să fie un an așa, în familie, mai liniștit. Cred că fiecare își așează timpul în funcție de preocupări. Doar să fie mai buni, să fie mai încrezători, să ofere iubire, să știe să primească iubire, să lase ranchiuna de-o parte și să ierte pentru că iertarea e cea mai importantă, nu doar acum de Crăciun. Dar acum este un prilej de a ne conecta cu divinul, cu Dumnezeu, așa că „după chipul și asemănarea sa” să fim mai buni, mai iertători, mai iubitori și să oferim asta tuturor, nu doar celor apropiați nouă. Iar unde nu putem să oferim, măcar să închidem ochii și să mergem mai departe

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233