dobroge.tv

Live

Forfotă mare în magazinele alimentare și în piețe. Constănțenii fac ultimele pregătiri pentru masa de Crăciun: „Mai avem, mai vin eu mâine o dată”

23 decembrie 2022
Publicitate

Este forfotă mare în magazinele alimentare. Constănțenii fac ultimele cumpărături. Doamnele sunt ceva mai organizate și au venit la piață cu lista făcută de acasă, pentru a fi sigure că nu se vor trezi fără ingrediente atunci când încep să pregătească bucatele. Când vine vorba despre bugetul de sărbători, părerile sunt împărțite. Unii nu se uită la bani, în timp ce alții încearcă să se încadreze într-o sumă stabilită. Constănțenii sunt dispuși să cheltuie pentru masa de Crăciun între 500 și 1.000 de lei.

Constănțenii își fac cumpărăturile pe ultima sută de metri. Traficul, munca sau timpul scurt, spun ei, au fost principalele motive pentru care n-au apucat să se aprovizioneze din timp. În marile magazine, vineri, pe toate raioanele a fost forfotă, iar coșurile erau pline ochi.

Aoleu.. Este cam târziu, dar traficul m-a împiedicat să ajung la cumpărături și mi-au adunat toate forțele, am luat-o din magazin în magazin și sper să reușesc să ajung și eu acasă de Crăciun, dacă nu de Crăciun, poate de Revelion”, spune un constănțean.

N-am avut când să fac de fapt aceste cumpărături. L-am lăsat pe soțul, dar soțul m-a lăsat pe mine”, spune o constănțeancă.

Constănțeancă: Chiar pe ultima sută de metri.

Reporter: Păi de ce așa?

Constănțeancă: Păi mai am câte ceva de rezolvat.

***

Constănțeancă: Mai avem, mai vin eu mâine o dată.

Reporter: Nu e cam târziu, le ultima sută?

Constănțeancă: Am muncit până ieri.

Lactatele, fructele, legumele sau dulciurile sunt ultimele produse care au mai rămas nebifate de pe lista de cumpărături a unor constănțeni. Ce-i drept, mulți dintre ei, recunosc că vor să fie cât mai proaspete.

Păi am luat foarte multe salate pentru că sunt deja pregătite și e mai convenabil și tot ce-mi trebuie pentru a face sarmale și cozonac”, spune o constănțeancă.

Deocamdată, muștar, scobitori și merg spre carne. Acolo-i baza”, spune un constănțean.

Ceva dulciuri și brânzeturi multe. Brânzeturile, lactatele nu pot să le iau așa, carnea așa am luat-o de trei săptămâni”, spune o constănțeancă.

Nimicuri, pesmet, ceapă ce mai rămâne pentru ultimele zile”, spune un constănțean.

Constănțenii își doresc ca de pe masa de Crăciun să nu lipsească nimic, iar când vine vorba de buget, oamenii spun că deși prețurile sunt mai mari anul acesta, au mai redus din cantitate, însă fără să renunțe la bunătățile de sărbători.

Aș fi vrut 1.000 lei, nu știu dacă mă încadrez. Acum voiam să văd dacă mai am ceva de luat că am pierdut și lista”, spune o constănțeancă.

N-am pregătit ceva deosebit, de ordinul sutelor, 300-400 de lei”, spune un constănțean.

Cred că 500 de lei, cam așa”, spune o constănțeancă.

500 de lei poate, poate și mai bine”, spune o altă constănțeancă.

Cei care n-au apucat să se aprovizioneze încă pentru Crăciun, mai pot merge și sâmbătă în marile magazine. Acestea vor fi deschise însă vor avea un program redus.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233