dobroge.tv

Live

Cozonacul, vedeta de pe masa de Crăciun: patiseriile au venit în ajutorul constănțenilor care nu au avut timp să-l facă acasă

23 decembrie 2022
Publicitate

Cozonacul este vedeta de pe masa de Crăciun în fiecare an. Gospodinele sunt atente la fiecare detaliu și orice preparat contează. Iar cozonacii tradiționali nu au cum să lipsească. Sunt însă și constănțeni care preferă să le cumpere direct din magazin. Unii le iau din supermarketuri, alții din patiserii sau cofetării. Constănțenii susțin că cei mai gustoși cozonaci se prepară cu multă muncă și dragoste.

În patiseriile și cofetăriile din Constanța este forfotă mare. Acum se pregătesc de zor ultimele comenzi de cozonaci. După ce au fost frământați temeinic, au fost băgați în cuptor. Astfel, oricine intră în patiserii în această perioadă simte aroma Crăciunului, cea de cozonac proaspăt copt. Cine nu a vrut să stea prea mult timp în bucătărie să prepare desertul care nu lipsește de pe masa de sărbători, a optat pentru cel gata făcut. Fie că vorbim despre cel tradițional cu umplutură de cacao, rahat și nucă, ori unul cu vinars, constănțenii au avut de unde alege preparatul dorit.

Comenzile în acest an sunt mai puține, cred că criza se resimte în buzunarul fiecărui cetățean, dar noi totuși avem suficiente comenzi. Noi avem două tipuri, ambele sunt în promoție. Avem unul cu vinars la un kilogram 300, la 50 de lei, iar cei clasici au un kilogram și sunt 30 de lei”, a declarat Adrian Păun, manager patiserie.

Unii constănțeni spun că preferă cozonacul cumpărat din patiserii pentru că timpul nu le permite să îl facă în casă.

„De obicei preferăm tot ce este făcut în casă, dar ținând cont de amploarea și viteza cu care se desfășoară lucrurile în aceste zile preferăm să scăpăm mai repede și atunci intrăm în patiserii”, spune un constănțean.

„Dacă este timp, în casă, dacă nu este timp, de cumpărat”, spune o constănțeancă.

Pe de altă parte, sunt și constănțeni care consideră că este mult mai ușor să cumpere pentru că așa sunt siguri că vor avea pe masa de Crăciun cozonac pufos.

Constănțeancă: E mai bine de cumpărat, că am cumpărat, că nu întotdeauna ies. Nu întotdeauna ies, depinde de făină.

Reporter: Vi s-a întâmplat să nu vă iasă cozonacul?

Constănțeancă: Mi s-a întâmplat de multe ori de multe ori să îmi iasă ...ce să facem?

Reporter: Este o soluție mai viabilă?

Constănțeancă: Da, își ușurezi munca.

De asemenea, din patiserii se pot cumpăra și platouri cu diferite tipuri de dulciuri special făcute pentru Crăciun. Prețul unui astfel de platou este de 50 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233