dobroge.tv

Live

Constănțeni cu care ne mândrim. Veronica Negreanu, un exemplu pentru toți: la 92 de ani participă la competiții de atletism, are grijă de pensionari și dă sfaturi medicale

22 decembrie 2022
Publicitate

Este campioană națională la 92 de ani. Este un exemplu de dedicare și determinare pentru sportivi, dar și pentru noi toți. A fost medic, iar de-a lungul anilor a participat la numeroase competiții de atletism. Pasiunea pentru alergare și-a descoperit-o după pensionare. Este veselă și plină de viață. Este o plăcere să o asculți vorbind. Mereu face glume și reușește să „fure” câte un zâmbet de la cei care o înconjoară. Vorbim de Veronica Negreanu, care a fost premiată și de cei de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Constanța.

Veronica Negreanu este la vârsta la care normal bunicii își cresc nepoții în fața sobei, însă ea este un exemplu pentru tineri. Ba mai mult, povestea ei este o lecție de viață pentru toți. Alergă la 92 de ani și participă la competiții peste tot în țară.

Aș vrea ca toți să înțeleagă echilibrul, să aibă și vor reuși să meargă mai departe la lumina zilei. Pentru că fără echilibru și o înțelegere că e bine pentru sănătatea lor, să nu facă exces în nimic”, a declarat Veronica Negreanu, medic pensionar.

A fost medic de profesie, citește cărți de dragoste, are grijă de pensionarii constănțeni și dă în continuare sfaturi medicale. Este mereu optimistă, plină de viață, nu se plânge niciodată de nimic și se consideră un om norocos. Glumește și îi face mereu pe cei din jur să râdă. „Este o plăcere să stai de vorbă cu Veronica”, spun cunoscuții ei. Iar ea speră să poată să-i ajute pe oameni atât cât mai poate. Iubește Constanța și își dorește ca și constănțenii să o iubească.

„În prim plan este orașul în care trăiam, dar, în același timp, este și demnitatea noastră că știm să ne păstrăm curat orașul, frumos orașul și mână de la mână să ne dăm ca să fim alături, să-l respectăm”, a mai declarat Veronica Negreanu, medic pensionar.

Veronica Negreanu și-a descoperit pasiunea pentru alergare după pensionare, sub îndrumarea veteranului atlet, profesorul Traian Petcu. Iar de atunci a fost pe podium de nenumărate ori. Ultima medalie a primit-o la Crosul Unirii de la Alba Iulia din luna noiembrie. A reușit să ocupe locul al treilea la categoria 70+.

Pentru munca ei dar și pentru că se apropie Crăciunul cei de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Constanța au vrut să-i ofere o mică atenție pentru a trece mai ușor de sărbători.

„Este cunoscută constănțenilor pentru activitatea socio-culturală pe care a pus-o din inimă pe tavă tuturor celor care o urmăresc. Cu această ocazie, am felicitat-o într-un cadru restrâns, numai membrii asociației noastre”, a declarat Elena Nicolae, președinte Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Constanța.

„Pe podium” a urcat și la Gala Sportului organizată, la sfârșit de an, de CSM Constanța. Atleta veterană Veronica Negreanu este campioană națională la cei 92 de ani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233