dobroge.tv

Live

Preparate atipice din cauza scumpirilor. Carnea de pui sau curcan, preferată de unii constănțeni pentru masa de Crăciun datorită prețului: „Alegem ce e mai ieftin”

21 decembrie 2022
Publicitate

Preparatele de Crăciun se pot face la jumătate de preț, asta dacă alegem să folosim carnea de pui în locul celei de porc. Pentru aceasta vom plăti aproximativ 15 lei per kg. Și unii constănțeni spun că aleg varianta mai ieftină. Mai toate produsele s-au scumpit, însă oamenii nu vor să le lipsească nimic de pe masa de Crăciun. Așa că preferă să facă anumite feluri de mâncare folosind carne de pui, care spun ei, este mult mai accesibilă din punct de vedere al prețului. Există însă și persoane pentru care carnea de porc nu poate fi detronată de nimic.

Mai sunt doar patru zile până la Crăciun, iar în marile magazine constănțenii caută cele mai bune oferte la carne. Nu vor să lipsească nimic de pe masa de sărbători, de aceea pentru a nu scoate foarte mulți bani din buzunar, mulți se orientează către varianta mai ieftină.

Carnea de porc este vedeta preparatelor pentru Crăciun, însă pentru unii aceasta este cam scumpă. De pildă, un kilogram de carne porc costă în media 30 de lei, dar există și varianta mai ieftină: carnea de pui! Un kilogram costă aproximativ 15 lei, adică la jumătate, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

Unii constănțeni susțin că anul acesta carnea de porc este mai scumpă și au ales s-o înlocuiască cu cea de pui sau de curcan. De pildă, la un calcul simplu dacă alegem să facem o salată boeuf din carnea de porc vom plăti aproximativ 25 de lei per kg, însă la aceasta se adaugă legumele, ouăle și murăturile, iar dacă tragem linie ne va costa peste 50 de lei, doar pentru un fel de mâncare. În schimb, pentru aceeași salată, dacă folosim carne de pui a cărui kg este de aproximativ 15 lei, vom plăti la final cu cel puțin 10 lei mai puțin.

Constănțeancă: Cam piperate.

Reporter: Preparați ceva din pui?

Constănțeancă: Toate. Și din ficăței și din inimioare și chiar dacă fac nu fac din ficat de porc. Tot ce fac, fac din pui de sărbători.

Reporter: Și cum vi se par prețurile la pui?

Constănțeancă: Până acum a fost ok.

„Alegem ce e mai ieftin, carnea de pui e mai ieftină. Acum am cumpărat niște carne tocată de pui să pot să fac chiftele”, spune o constănțeancă.

Constănțean: De curcan.

Reporter: Că e mai ieftină, nu?

Constănțean: Da și e și la ofertă.

Reporter: Ați găsi la ofertă curcan?

Constănțean: Da, la jumătate de preț.

Luăm și una și alta, la calitatea care ne-o oferă sunt foarte mulțumit”, spune un constănțean.

De cealaltă parte, sunt și constănțeni care n-ar renunța la carnea de porc indiferent de prețul afișat la raft.

Constănțean: Eu-s ardelean, prefer porcul.

Reporter: Chiar dacă e mai scump?

Constănțean: Acum, o dată e Crăciunul în an, nu?

În acest moment prețul cărnii de porc variază. De pildă, un kg de ceafă costă aproximativ 33 de lei, carnea tocată 29 de lei/kg, iar fleica 28 de lei/kg. Însă, dacă aveți noroc și prindeți ofertele din magazin puteți cumpăra spată de porc chiar și cu 18 lei/kg.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233