dobroge.tv

Live

Moș Crăciun.. de închiriat. Cât vor scoate din buzunare părinții pentru a le crea micuților momente speciale în perioada sărbătorilor de iarnă

21 decembrie 2022
Publicitate

Sărbătorile de iarnă nu sunt complete dacă la evenimentele private sau publice nu există și un Moș Crăciun. Mulți constănțeni au prins ideea acestei afaceri și fac bani frumoși din această tradiție. Internetul abundă de anunțuri „Moș Crăciun de închiriat”. Unii lucrează pe cont propriu, alții prin intermediul firmelor.

Adrian Florea este un constănţean care-şi ia rolul în serios în fiecare iarnă. Are dimensiunile perfecte pentru Moş Crăciun, are barbă mare şi vocea calmă şi domoală. A investit mulţi bani în costumaţia sa, pentru că cei mici sunt fermecaţi de orice detaliu. A dat pe stofe 1.000 de lei, şi-a comandat cizmele de la Cluj, peruca şi barba de la Bucureşti iar cămaşa, vesta, pantalonii le-a făcut la un croitor din Constanța. Nota de plată la final, a fost destul de piperată.

Cu manoperă cu tot în jur de 2.500 de lei. Ei, şi de aici a început toată tevatura. Mie mi-a plăcut să am de toate: de la şosete de moş, cizma făcută la comandă, costum făcut la comandă, cămaşa, vesta, fesul. Totul înseamnă detaliu. Iar croitoreasa aceasta a mers până la cel mai mic detaliu”, a declarat Adrian Florea, Moş Crăciun.

Când se îmbracă ca să-şi intre-n rol, durează cel puţin 30 de minute. Soţia lui e principalul asistent, care este atentă la fiecare detaliu. În cazul evenimentelor organizate pentru copii, cum sunt serbările școlare, moșul trebuie să fie cât mai realist posibil. Se caută cei care să aibă o voce blândă, dar și carismă.

Merg la corporaţii, la spitale, acolo este de suflet și la firme, de regulă. Și doar în seara de 24, două-trei hai să spunem Moşi privaţi”, a mai declarat Adrian Florea, Moş Crăciun.

Tarifele sunt diferenţiate. Pentru o oră în care Moș Crăciun dăruiește cadouri copiilor la grădiniţă, prețul este de aproximativ două sau trei sute de lei. El se poate închiria și pentru mai puțin de o oră. De exemplu, pentru 30 de minute, unii moși cer între 140 și 160 de lei. La spital, Adi Florea merge fără bani, însă când vine vorba de companii comerciale, tariful creşte. Desigur, se poate închiria Moș Crăciun și pentru acasă, iar prețurile nu diferă de celelalte: 150-200 de lei pentru o oră, în funcție de numărul de copii.

  • la grădiniţă - 200 lei / o grupă de copii
  • la spital - gratuit
  • la firme - 300 lei /oră
  • acasă - 250 lei /oră

Lista lui Moş Crăciun este plină, aşa că părinţii trebuie să stabilească din timp o programare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233