dobroge.tv

Live

Cozi, nervi, îmbulzeală și umilință. Zeci de constănțeni au înfruntat frigul dis de dimineață pentru un pachet cu alimente: „Păi de unde să mai iei că doar am auzit și s-au și dat. Nu mai este niciunul”

20 decembrie 2022
Publicitate

Cozi imense la distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare. Constănțenii au stat la rând încă de la primele ore ale dimineții, când nici măcar nu se luminase afară, pentru a primii câteva produse precum, ulei, orez sau zahăr. Pachetele nu au fost însă suficiente pentru toată lumea, așa că până la nemulțumiri nu a mai fost decât un pas.

Cozi, nervi, îmbulzeală și umilință pentru un pachet cu alimente. Încă de la primele ore ale dimineții oamenii s-au așezat la coadă, în frig, să primească ajutoarele cu alimente de la Uniunea Europeană. Știau ca niciodată pachetele nu sunt suficiente, așa că au preferat să îndure frigul ca să fie siguri ca vor intra în posesia lor.

La 5, la cât? La 5, păi dacă am luat printre primii vă dați seama că am venit de dimineață. Păi am stat la rând, coadă, ce să facem”, spune o constănțeancă.

Sunt bucuroasă că mi-a dat. Am un băiat, paralizat, am 45 de ani”, spune o altă constănțeancă.

Timp de două zile, cele aproximativ 800 de pachete au fost distribuite celor care aveau nevoie, însă chiar și așa nu au ajuns pentru toți cei care au stat la coadă.

„Păi de unde să mai iei pachet că doar am auzit și s-au și dat. Văd că nu mai este niciun pachet, nu ai de unde să iei. Orice kilogram, orice kilogram de făină este bun în casă, sau mălai, să faci o mămăligă. Dar, asta este, asta suntem noi la români. Și venim și țipă la noi că de ce întrebăm”, spune o constănțeancă.

Nu toți au avut norocul să plece acasă cu ajutorul acordat prin lege. Cele aproximativ 150 de pachete distribuite marți au fost insuficiente pentru numărul mare de persoane de la rând. Domnul din imagini a fost nemulțumit de faptul că nu a mai primit alimentele de care avea nevoie.

Vă bateți joc de lume aici. Hai pa! Hai pa...Bateți joc de lume că sunteți voi așa”, striga constănțeanul.

Constănțean: Dă din buzunarul lor, nu le e rușine să își bată joc de oameni.

Reporter: Nu ați primit pachetul?

Constănțean: Păi nu, că am văzut la televizor și uite, am venit cu documente, cu handicap. Își bate joc de noi, să îi dați jos pe ăștia, iau degeaba bani de la Primărie.

Pachetele primite acum de persoanele cu handicap sunt cele rămase de la cele aproximativ 400 de persoane care au un venit minim garantat ori alocație pentru susținerea familiei.

„Problema a fost că sunt 4.000 de persoane cu handicap grav și accentuat în municipiul Constanța și noi am avut pentru ei aproximativ 860 de pachete, doar atât. Pachetele se dau prima dată persoanelor care beneficiază de venit minim garantat și alocații pentru susținerea familiei. Ce rămâne după distribuția către aceste persoane se dau persoanelor cu handicap. Deci noi nu am primit pachete pentru toate persoanele cu handicap. În ordinea în care s-au așezat, în acea ordine au primit pachetele”, a declarat Ecaterina Velica, șef Serviciu Sprijin Comunitar.

Pachetele conţin făină, mălai, ulei, zahăr și diverse conserve. Pentru a le primi oamenii trebuie să prezinte angajaților Primăriei Constanța buletinul şi o copie după certificatul care atestă dizabilitatea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233