dobroge.tv

Live

A fost forfotă în marile magazine. Unii constănțeni au început deja să își facă primele cumpărături pentru masa de Crăciun

20 decembrie 2022
Publicitate

Constănțenii au început deja să își facă primele cumpărături pentru Crăciun. În marile magazine încă de dimineață a fost forfotă. Cadourile, dar și ingredientele pentru preparatele care se vor pune pe masă au fost primele pe lista constănțenilor. Prețurile li se par cam mari, de aceea mulți recunosc că preferă să cumpere treptat. Oamenii recunosc că anul acesta, de pe masă nu va lipsi nimic, însă cantitățile vor fi reduse. Și-au făcut un buget, pe care mulți nu vor să-l depășească, așa că au mers la piață cu lista gata făcută.

A început numărătoarea inversă pentru unii constănțeni. Mai sunt șase zile până la Crăciun, iar mulți au început deja să-și facă cumpărăturile. Cel mai bine este să le ia treptat, susțin oamenii, și asta pentru că nu se simte așa de mult la buzunar.

E o diferență între a veni deodată așa și alta e să faci parțial, azi un pic, mâine un pic, ce să faci?”, spune un constănțean.

„Câte puțin din fiecare, fac un calcul, mă orientez. Săptămâna asta mă pregătesc”, spune o constănțeancă.

Am început și noi să facem o parte dintre cumpărăturile pentru masa de Crăciun. De exemplu, am luat carne tocată și varză murată pentru sarmale, ouă, țelină, păstârnac, morcov și carne specială pentru salata beauf și o sticlă de vin. Doar pentru produsele acestea vom plăti aproximativ 150 de lei, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

Cei mai mulţi şi-au pus în coș carnea pentru sarmale, băuturile, ingredientele pentru deserturi și bineînțeles, cadourile pentru cei dragi. Prețurile li se par cam mari anul acesta, susțin unii constănțeni.

Constănțeancă: O bucățică de tobă, lebăr, smântână că e bună la sarmale, la ciorbă.

Reporter: Cum vi se par doamnă prețurile anul acesta?

Constănțeancă: Mari!

Mă pregătesc pentru copii, nepoți. Îmi place să vin mai devreme să le am pregătite până pe 25, 24 decembrie chiar”, spune o constănțeancă.

„Ceva niște cadouri, cutii de bomboane”, spune o altă constănțeancă.

„Astăzi vreau să cumpăr să-i fac un tort băiețelului meu că e ziua lui pe 24 și în rest, să vedem cu ce mai încărcăm”, spune un constănțean.

Fiecare și-a alocat propriul buget pentru masa de Crăciun pe care îl respectă cu sfințenie. Majoritatea au pus din timp bani de-o parte pentru cumpărăturile de sărbători și recunosc că anul acesta preferă să cumpere mai puțin.

Reporter: Ce sumă ați alocat pentru masa de Crăciun?

Constănțeancă: Cam 10 milioane bani vechi, 1.000 lei.

Cam 500 de lei”, spune o constănțeancă.

Un alt motiv pentru care unii constănțeni au dat deja goana după primele cumpărături este și din cauza aglomerației care se va crea în următoarele zile la toate casele de marcat, dar și în trafic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233