dobroge.tv

Live

Soldații americani din Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu au primit cadouri de la militarii români

19 decembrie 2022
Publicitate

Militarii români le-au oferit cadouri de sărbători soldaților americani Diviziei 101 din Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Și pentru că mâncarea este unul dintre cei mai buni ambasadori ai României, americanii au primit mezeluri celebre românești, cozonaci și specialități de carne preparate pentru masa de Crăciun. Aliații NATO au fost luați prin surprindere și i-au aplaudat pe militarii din Forțele Terestre.

Într-o sală plină la refuz cu soldați din Divizia 101 Aeropurtata, colindele de sărbători au încălzit atmosfera până când a început distribuirea pachetelor. Fiecare american a primit o cutie ticsită cu cozonac, trei tipuri de salam, gustări de tot felul, pastrama și câteva dulciuri.

Sunt multe cadouri generoase aici, așa că este o mare surpriză să poți oferi toate acestea. Toate arată delicios, sunt nerăbdător să gust din ele”, a declarat Cooper Tackett, US Army.

Soldații americani staționați acum la Mihail Kogălniceanu aparțin Diviziei 101 Aeropurtate și au ajuns în bază militară în această vară. De-atunci, militarii români și americani, împreună cu mulți alți aliați și parteneri NATO s-au concentrat pe îmbunătățirea parteneriatelor lor prin instruire și angajarea reciprocă în tradițiile celorlalți. Sărbătorile de iarnă i-au prins pe americani în țara noastră, iar acum se gândesc ce o să facă de Crăciun.

Cred că o să merg la București, la liturghia de noapte de Crăciun de la Biserica Sf. Iosif”, a declarat lt. Tony Hoefler, US Army.

O să-mi sun familia, poate o să ningă aici, nu se știe niciodată. Aș face un îngeraș pe zăpadă sau un om de zăpadă, cine știe”, a declarat Spencer Meadows, US Army.

Cadourile oferite de soldații români din Forțele Terestre poartă cu ele spiritul camaraderesc.

Am pregătit la Statul Major al Forțelor Terestre mai multe cadouri pentru cele patru contingente pe care le avem dislocate în România. La militarii francezi și olandezi de la Cincu, la militarii portughezi și macedoneni de la Caracal, la cei polonezi de la Craiova unde o să mergem mâine”, a declarat gral. Pompiliu Mocanu, Statul Major al Forțelor Terestre.

Românii și americanii au fost în teatrele de operațiuni din Iraq și din Afganistan, iar mica sărbătoare de luni celebrează frăția armelor inter-aliate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233