dobroge.tv

Live

Mai mulţi bani pentru bradul de Crăciun. Şi ornamentele s-au scumpit, în acest an: ''Toate prețurile au crescut''

13 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Globuri, beteală, mărgele sau instalație electrică. Toate sunt mai scumpe în acest an cu cel puțin 2 lei. Dacă anul trecut împodobeam un brad cu 200 lei, acum vom plăti cu cel puțin 100 lei mai mult și asta dacă alegem varianta mai ieftină. Dacă dorim să cumpărăm decorațiuni ceva mai sofisticate vom scoate din buzunare chiar și 1.000 lei.

În marile magazine spiritul sărbătorilor de iarnă se resimte deja. Pe majoritatea rafturilor constănțenii găsesc de toate pentru împodobirea bradului de Crăciun. De la globuri pictate sau cu aplicații până la beteală sau șiraguri de mărgele.

100 de lei - cu atât vom plăti în plus în această iarnă comparativ cu anul trecut pentru podoabele de brad și asta dacă alegem varianta mai ieftină. Dacă vrem ceva mai sofisticat, vom scoate mai mulți bani din buzunar. De pildă, un singur glob cu pietre costă aproximativ 14 lei, iar dacă optăm pentru o betea din pene, vom plăti chiar și peste 40 de lei pentru o singură bucată. Și cum pentru a împodobi bradul avem nevoie de mai multe astfel de decorațiuni, atunci este posibil ca la casă să plătim chiar și 1.000 de lei.

„Anul trecut n-am cumpărat, anul acesta am cumpărat destul de multe, dar din alte magazine. Am plătit destul de mult, cred că aproape de 1.000 lei, cam mult, dar având în vedere că în anii viitori nu vom mai cumpăra”

„Cred că vreo 500 lei, dar anul ăsta depășește mult, cred că dublu sau chiae triplu o să fie”

Constănțenii susțin că anul acesta au fost nevoiți să mărească bugetul pentru decorațiunile pentru brad.

„Foarte scumpe”

„Foarte scumpe, s-au scumpit mult”

„Sunt, toate prețurile au crescut”

Tarifele variază în funcție de calitatea și complexitatea podoabelor, însă cei care nu vor să aloce mulți bani pe decorațiunile din magazine, pot alege varianta mai ieftină: cea în care își confecționează propriile figurine din lut, hârtie glasse sau creponată.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233