dobroge.tv

Live

Zeci de copii au participat la Campionatul de Cross și Duathlon care a avut loc la Techirghiol. La finalul evenimentului, toți copiii au fost răsplătiți chiar de către Moș Crăciun

13 decembrie 2022
Publicitate

Sportul n-are vârstă. Au demonstrat-o aproximativ 100 de copii în acest weekend. Cel mai tânăr participant are doar șase ani, iar cel mai mare 16 ani. Pentru ei, mișcarea înseamnă sănătate. Deși sunt la vârsta în care ar trebui să se joacă în timpul liber sau să stea împreună cu prietenii lor, au preferat să participe la campionatul de Cros și Duathlon care a avut loc la Techirghiol. Cu emoții și cu dorința de a câștiga toți s-au așezat la linia de start. La final au fost premiați chiar de Moș Crăciun.

La competiția care a avut loc în weekend-ul care tocmai s-a încheiat au participat aproximativ 100 de copii. Cei care s-au înscris au între 6 și 16 ani. Înainte de a se așeza la linia de start, aceștia au fost împărțiti în categorii de vârste. Primii au fost cei care au participat la cros.

„Obișnuiam să câștig la competiții e genul și voiam să mai simt din nou gustul ăsta de victorie”, a spus Darius.

Au urmat apoi cei care s-au înscris la duathlon. Concret, aceștia au avut de parcurs o anumită distanță în alergare apoi și-au continuat traseul pe bicicletă. Cu toții au avut emoții și-au sperat la victorie. Când au trecut linia de finish, au răsuflat ușurați. Chiar dacă sunt la o vârstă fragedă, copii au înțeles că mișcarea înseamnă sănătate. Fac sport din plăcere și speră ca prin aceste acțiuni să-i convingă pe tineri, dar și pe adulți că pentru a face sport nu ai nevoie decât de voință.

„Destul de greu, nu sunt obișnuit așa cu efortul de la Triatlon că m-am lăsat acum doi ani”, a spus Rareş.

„La această probă sincer nu mă așteptam să câștig, e prima oară la duathlon, eu fac ciclism de șosea și m-am gândit din start să încerc să recuperez la bicicletă avansul pe care îl pierdeam la alergat”, a spus George.

La prima ediție a campionatului au participat trei cluburi sportive, iar scopul a fost acela de a îndemna cât mai mulți copii să aleagă sportul de performanță sau să învețe că pentru o viață sănătoasă trebuie să facă zilnic mișcare măcar 30 de minute.

„Ne-am gândit să organizăm un eveniment sportiv pentru copii, motiv pentru care am implicat mai multe cluburi și pe viitor să organizăm mai multe evenimente de acest gen. Până la sfârșitul anului vrem să stabilim calendarul sportiv pentru 2023”, a declarat Dan POPA, președinte Clubul Nautic Român.

Autoritățile locale au fost și ele prezente la eveniment, iar împreună cu părinții i-au susținut pe cei mici de pe margine.

„Am răspuns pozitiv la aceată acțiune. Mă bucur că văd atât de mulți copii prezenți și sperăm să devină o tradiție la noi în oraș”, a spus Iulian SOCEANU, primarul orașului Techirghiol.

La finalul evenimentului, toți copiii au fost răsplătiți chiar de către Moș Crăciun. Aceștia au primit o diplomă de participare, o medalie și un mic cadou cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233