dobroge.tv

Live

Lucrările și-au pus amprenta și pe traficul mijloacelor de transport în comun din Constanța. Șoferii CT Bus reclamă că, din cauza aglomerației, nu își mai pot respecta graficele

09 decembrie 2022
Publicitate

Lucrările de pe principalele artere ale orașului și-au pus amprenta și pe traficul mijloacelor de transport în comun din Constanța. Șoferii CT Bus reclamă că din cauza aglomerației ei nu își mai pot respecta graficele, ajungând să înregistreze întârzieri care ajung și până la 30 de minute. Iar cei care au cel mai mult de suferit din această cauză sunt constănțenii, care trebuie să aștepte în stații, indiferent de condițiile atmosferice.

10, 15 sau chiar 30 de minute. Atât le ia șoferilor de autobuz din Constanța să parcurgă uneori distanța dintre stații. Și asta pentru că, susțin aceștia, lucrările de pe principalele artere din oraș le-ar îngreuna traseul, astfel încât orarul stabilit a devenit imposibil de respectat.

“Timpii care sunt alocați unei curse nu mai sunt reali, datorită lucrărilor, mașinilor care s-au înmulțit. Noi am sesizat în nenumărate rânduri, iar din punctual meu de vedere ar trebui să se aloce mai multe mașini pentru fiecare cursă”, a spus Bogdan GHEORGHE, președintele Sindicatului Profesional al transportatorilor și al Activităților conexe.

Un alt motiv pentru care autobuzele nu ajung la timp este legat de indisciplina din trafic. Șoferii CT BUS reclamă că de cele mai multe ori ceilalți conducători auto nu acordă prioritate mijloacelor de transport în comun, așa cum impune legea.

“Facem mult timp pe drumuri. Avem întârzieri foarte multe, avem reproșuri de la pasageri. Tot timpul trebuie să fim atenți să ocolim acei stâlpișori de semnalizare. Mulți nu ne acordă prioritate, ne țin blocați pe lângă stâlpișorii aceia de semnalizare", a spus Georgeta OPREA, șofer CT BUS.

De asemenea, sindicaliștii CT BUS susțin că nu sunt informați de către conducere cu privirile la schimbările care se iau la nivel de societate.

“Cel puțin noi, angajații, nu mai suntem informați, este o lege 467 a informării și nu mai știe nimeni ce se întâmplă. Vă dau un exemplu: s-a introdus linia 42 până în Portul Turistic, sunt șoferi care n-au știut. Eu cel puțin, în calitate de lider de sindicat, putea să mă sune: ,,se pune linia asta, informează șoferii”. De un an și ceva eu n-am mai fost chemat să spună orice se întâmplă în societate, cu toate că există lege care spune clar că orice modificare a timpului, a programului sau care are legătură cu munca noastră, noi trebuie să fim informați”, a spus Bogdan GHEORGHE, președintele Sindicatului Profesional al transportatorilor și al Activităților conexe.

De partea cealaltă, cei care au de suferit sunt constănțenii, care sunt nevoiți să aștepte chiar și 30 de minute în stație. În caz de nevoie, aceștia trebuie să se orienteze către alte mijloace de transport pentru care trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea conducerii CT BUS, însă nu am reușit să obținem niciun răspuns.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233