dobroge.tv

Live

''Kiustenge 1878 – Constanța 2022'', o lecţie de istorie vie. Expoziţia va fi deschisă publicului larg până în data de 4 decembrie

24 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Obiecte vechi și artă decorativă de epocă, piese specifice sfârșitului de sec. XIX și începutul secolului XX , vechi piese de port tradițional, cartofilie și documente Constanța Veche, piese cu semnificație istorică din trei colecții private, pictură veche și lucrări de artă contemporană. Pe toate acestea le puteți admira în cadrul vernisajului ”Kiustenge 1878 – Constanța 2022 ”. Expoziția este deschisă până pe 4 Decembrie la galeria de artă de pe strada Arhiepiscopiei.

"Evenimentul marchează 144 de ani de la preluarea administrației orașului Constanța de către armata și trimișii înaltei coroane. Pe traseul nostru am putut vedea o Constanță Veche, o Constanță ce s-a edificat după 1878 pentru că acela a reprezentat momentul în care Constanța s-a modernizat sub administrație românească. Acest imobil a aparținut lui Mihail Coiciu, cel care la 1878 a făcut parte din delegația românâ și a semnat actele de preluare a Constanței și a Dobrogei și cu această ocazie am dezvlelit o placă omagială pe fațada acestui imobil, unul dintre singurele, probabil singurul din centrul vechi, care ne mai leagă și care ne mai amintește de Mihail Coiciu", a spus Andrei Neagu, coordonator proiect „Kiustenge 1878 – Constanța 2022”.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233