dobroge.tv

Live

Au început lucrările pentru unul dintre cele mai moderne campusuri de studiu din lume, la Constanța. Costul investițiilor se ridică la aproape 10 milioane de euro

22 noiembrie 2022
Publicitate

Centrul pentru perfecționarea marinarilor va avea unul dintre cele mai moderne campusuri de studiu din lume, la Constanța. Acesta va fi format dintr-un cămin în care se vor putea și caza cursanții și un bazin pentru antrenamente. Lucrările ar urma să fie gata în noiembrie 2024, iar costul investițiilor se ridică la aproape 10 milioane de euro, bani din fonduri proprii.

Au fost demarate cele mai importante lucrări de construcție din istoria centrului pentru perfecționarea marinarilor, din Constanța. În primă fază va fi curățat și pregătit terenul pentru viitoarele clădiri.

Noul campus va avea o suprafață de peste 5000 de metri pătrați. După ce va fi gata, clădirea va fi împărțită în două corpuri. Una va fi pentru învățământ și cazare, iar în cealaltă va exista un bazin de antrenament.

“Aducem terenul la cota de fundare pentru prima clădire. Un corp, două subsoluri, un parter și patru etaje și un corp de bazin de antrenament. Corpul de bazin de antrenament fiind îngropat în proporție de 90 la sută va avea un acoperiș verde, cu gazon”, a spus Alexandru ENACHE, manager proiect.

Noul campus vizează optimizarea calității instruirii personalului din transporturi navale. Iar acesta va fi dotat cu echipamente specializate, de ultimă generaţie.

“Odată cu realizarea acestui campus intră pe piața serviciilor integrate, practic o să poată să ofere marinarilor români și străini care vin să facă cursuri tot ceea ce înseamnă inclusiv partea de masă, cazare, cursuri”, a spus Ovidiu CUPȘA, director Centru pentru perfecționarea marinarilor.

Mai mult decât atât, potrivit directorului Centrului pentru perfecționarea marinarilor, odată cu finalizarea lucrărilor noului campus, vor putea atrage și mai mulți cursanți din străinătate. Centrul pentru perfecționarea marinarilor are anual, în medie, 7.000 de cursanți.

“Noi furnizăm 20.000 – 30.000 de cursuri pe an. Ponderea cea mai mare a cursanților străini este pe cursurile, pe off shore. De curând ne-am acreditat și pe GVO, pe cursurile pentru eoliene, și în această zonă este cea mai mare pondere a cursanților străini. În zona de maritim, ponderea cea mai mare este dintre cursanții români”, a precizat Ovidiu CUPȘA, director Centru pentru perfecționarea marinarilor.

Lucrările vor dura doi ani de zile și ar urma să fie dat în folosință în noiembrie 2024. Costul se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, banii fiind din surse proprii ale centrului. Un alt proiect care se derulează concomitent vizează construirea unui Poligon P.S.I și un simulator Helideck. Acesta va fi cel mai modern poligon din Europa și ar urma să fie gata în 12 luni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233