dobroge.tv

Live

O altă piaţă dintr-o zonă a Constanţei, aceleaşi promisiuni pe… hârtie. ''Am stat de vorbă cu domnul Chițac înainte să fie primar, a zis că vine, închide piața... Tot aşa a rămas’’

15 noiembrie 2022
Publicitate

Vânt, frig, ploaie. Așa descriu comercianții din Piața Brotăcei locul în care își desfășoară zilnic activitatea. Spațiul nu este împrejmuit așa că iarna, aceștia sunt nevoiți să înghețe de frig. Alții preferă să-și acopere taraba și să plece acasă. Nici constănțenii nu sunt mulțumiți de felul în care arată piața. Aceasta nu a mai fost reabilitată de ani de zile, se plâng cei care vin aici zilnic. Promisiuni peste promisiuni, asta au primit oamenii în fiecare an, inclusiv acum, însă de la fapte la vorbe, se pare că pentru autorități este cale lungă.

Piața Brotăcei este una dintre cele mai cunoscute piețe agro-alimentare din orașul nostru, însă nici acesta nu beneficiază căldură pe timpul iernii, tarabe moderne sau sisteme de alimentare energetică individual. Mai mult, comercianții se tem că, în curând, marfa le va îngheța pe tarabă și va ajunge la coșul de gunoi.

„Uitați-vă, condițiile. În primul rând nu există parcare. Nu avem dreptul să descărcăm marfa că Poliția Locală imediat ne amendează. O descărcăm cum putem, deci cu riscuri. Frig, curent, ploaie, ce să zic, piața veche. Ni s-a tot promis, că se va moderniza, că o vor vopsi”, a spus Claudiu, comerciant.

„Cum se vede. Descoperită. Când plouă torențial, plouă și pe mese aici. Am stat de vorbă cu domnul Chițac înainte să fie primar, a zis că vine, închide piața. A venit, a plecat și tot așa a rămas”, a spus Boboc, un alt comerciant.

În urmă cu câțiva ani, Piața Brotăcei era colorată și plină de lume. Pe tarabe zecile de produse abia mai aveau loc, iar acum pe majoritatea dintre ele s-a așezat doar praful.

Frigul, ploaia și vântul sunt inamicii comercianților din Piața Brotăcei. Condițiile li se pare inumane și puținilor constănțeni care vin aici aproape zilnic pentru a cumpăra legume și fructe proaspete.

„Ce astea sunt condiții de piață? Luăm șapte cojoace pe noi acum, dar când o veni iarna?”

„ Condițiile pentru comercianți sunt destul de vitrege că e aer liber. Nu se îngrijește nimeni de ele”

„Condițiile nu sunt avantajoase. Noi iarna înghețăm de frig. Vânt, curent la ordinea zilei. Eu nu mai am încredere în autorităţi, după cum arată Constanța, nu”

„Pe timp de iarnă, nu e bună”

În anul 2020, reprezentanții Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat susțineau că la nivelul instituției, a fost pusă pe hârtie o strategie de marketing pentru toate piețele din orașul nostru. Pe listă se afla și Piața Brotăcei care trebuia modernizată.

,,Vom începe reabilitarea Pieței Tic-Tac, la Piața «Pescăruș» spațiile comerciale au fost vândute, dar reabilităm anul acesta platoul, construim un pavilion nou. Probabil va urma Piața Brotăcei, unde este în plan schimbarea tarabelor, modernizarea spațiului (...)”, declara fostul director RAEDPP, Florin Gheorghe în anul 2020.

Doi ani mai târziu, Primăria Constanța anunța că va aloca 1.325.000 lei pentru ,,Reamenajarea și modernizarea Pieței Agroalimentare Brotăcei”, iar în prezent reprezentanții RAEDPP susțin că până la acest moment din această valoare s-au cheltuit aproximativ 27.000 lei. Însă, dacă și când vor începe concret lucrările de modernizare, încă nu se știe.

„Anul acesta s-a realizat o experitiză tehnică și cadastrul, s-au achiziționat de asemenea studii de teren, s-a făcut ridicare topografică. Urmează ca programul să continue în 2023”, a declarat Cristina VASILE, compartiment Relații Externe-Comunicare Evenimente RAEDPP.

Până când autoritățile vor moderniza și reabilita piața, comercianții vor fi nevoiți să îndure în continuare temperaturile scăzute de afară. În cazul în care acestea devin insuportabile, vânzătorii susțin că vor închide taraba pe toată perioada iernii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233