''Ziua Dobrogei'' a fost sărbătorită și la Tulcea. Președintele Consiliului Județean: ''Dobrogenii au un fel aparte a lor de a fi, o înțelegere superioară a conviețuirii cu ceilalți''
„Ziua Dobrogei” a fost sărbătorită și la Tulcea. Aici s-a aflat și o delegație a Consiliului Județean Constanța. Aceasta a participat la ceremonialul militar și religios organizat la Monumentul Independenței, iar ulterior au vorbit despre însemnătatea acesti zile pentru dobrogeni. Tmp de patru secole, Dobrogea a fost sub stăpânire otomană, iar Constanţa s-a numit Kustenge. România a preluat administraţia Dobrogei de Nord de la Rusia în data de 14 noiembrie 1878, când trupele române au trecut Dunărea spre a lua în posesie noua provincie.
"România nu va fi niciodată întreagă fără Dobrogea. În urmă cu 144 de ani, în baza tratatului de la Berlin, Dobrogea a revenit sub autoritate și administrare românească după 425 de ani sau după 428 de ani cum spun istoricii. Este un moment important al istoriei noastre moderne pe care îl celebrăm astăzi cu respectul cuvenit pentru curajul și sacrificiul românilor în Războiul de Independență care a făcut posibilă unirea Dobrogei cu România. 14 noiembrie este o zi plină de însemnătate și încărcătură emoțională
pentru toți dobrogenii. Pe 14 noiembrie 1878 Dobrogea reintră oficial în componența statului român modern. În această zi suntem datori să ne întoarcem cu gândul la predecesorii noștri, să cinstim și să promovăm valorile în care au crezut aceștia. Regiunea noastră este un loc de conviețuire interetnică, un loc special în care cel puțin 17 etnii și-au clădit un loc care să-i spună acasă", a spus Mihai LUPU, președintele Consiliului Județean Constanța.
„Dobrogea peste piatra nestemată pe care am pus-o pe coroana mea regală.” Să facem tot ceea ce ne stă în putință astfel încât să conștientizăm căci cei dinaintea noastră s-au sacrificat, și-au dat viața pentru ca noi astăzi să pășim pe pământul Dobrogei și România să fie în granițele noastre de astăzi. Dobrogenii au un fel aparte a lor de a fi, o înțelegere superioară a conviețuirii cu ceilalți indiferent de etnia din care face parte. Modulul acestei coabitări în bună rânduială este unic în Europa", a spus Horia TEODORESCU, președintele Consiliului Județean Tulcea.