dobroge.tv

Live

Moment important în comunitatea armenilor, la Biblioteca Județeană din Constanța

14 noiembrie 2022
Publicitate

S-au scurs momente extrem de emoționante în weekend la Biblioteca Județeană din Constanța acolo unde, omul de cultură, scriitorul și dascălul constănțean Arșaluis Sarchisian Gurău a fost distinsă cu Premiul Uniunii Armenilor din România. Cu o impresionantă activitate culturală, aceasta a susținut că premiul ce i-a fost acordat este „Oscarul” ei, pentru întreaga carieră de peste 40 de ani.

Profesorul Arșaluis Sarchisian Gurău a fost distinsă cu Premiul Uniunii Armenilor din România pe anul 2022 pentru contribuţia sa în spaţiul literar-cultural şi pentru păstrarea şi transmiterea mai departe a valorilor comunităţii armene. Timp de 44 de ani, aceasta și-a dedicat viața culturii și tradițiilor, elevilor pe care i-a avut, dar și vieții culturale dobrogene, iar în semn de recunoștință față de ilustrul profesor, Uniunea Armenilor i-a acordat această distincție deosebită.

“O personalitate distinsă, de o remarcabilă discreție și noblețe, provenind dintr-o familie greu încercată de istorie și care ne aduce cinste și prezența în sală a tuturor prietenilor este o dovadă”, a spus Varujan VOSGANIAN, președintele Uniunii Armenilor din România.

“Doamna profesor Arșaluis Sarchisian Gurău este unul dintre cele mai respectate persoane din comunitate pentru că nu este doar un profesor sau doar o traducătoare, ci este un membru foarte activ al unei comunităţi armene unice din România pentru că aici, în Constanţa, încă se vorbeşte limba armeană”, a declarat Sergey MINASYAN, ambasadorul Republicii Armenia la București.

Profund impresionată de evenimentul organizat de comunitate pentru celebrarea activităţii sale de o viaţă, scriitoarea şi-a declarat surprinderea faţă de distincţia primită:

“Pentru mine este o mare bucurie să-l primesc cu atât mai mult cu cât nu mă așteptam. Nu speram deoarece știu că în general persoanele cu mare notorietate se bucură de astfel de premii, adică mari actori, sportivi, cântăreți, deci cu atât mai mult sunt fericită astăzi. Pentru mine este o încorornare a întregii mele activități”, a spus prof. Arșaluis Sarchisian GURĂU.

“Doamna profesoară a fost modestă. A spus că nu se aștepta. Noi ne bucurăm în primul rând pentru celebrarea acestui moment pentru că este o activitate de-o viață și doamna Arșaluis Sarchisian GURĂU a muncit necontenit”, a spus Liviu MERDINIAN, preşedintele Uniunii Armenilor din România, Sucursala Constanţa.

Premiul Uniunii Armenilor din România se acordă în fiecare an încă din 1990 și este înmânat acelor personalităţi care prin activitatea lor îşi aduc contribuţia la patrimoniul cultural şi sporesc prestigiul comuniţăţii armenilor.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233