dobroge.tv

Live

Energia Verde, o industrie în dezvoltare. Tot mai mulți constănțeni se înscriu la cursul de instalator pentru sisteme fotovoltaice solare: ''Este viitorul și asta o s-o simțim pe facturile noastre''

09 noiembrie 2022
Publicitate

Energia regenerabilă reprezintă una dintre cele mai bune soluții pentru viitor, iar în ultima perioadă tot mai mulți constănțeni își doresc să învețe ce presupune acest domeniu. Numai în ultimul an cererile de instalare a panourilor solare au crescut chiar și de cinci ori mai mult. În municipiul Constanța există cursuri specializate pentru doritori. Acestea sunt gratuite, fiind finanțate din fonduri europene.

Claudiu are 35 de ani și se gândește la o reconversie profesională. Așa că, a ales să se înscrie la cursul de ,,instalator pentru sisteme fotovoltaice solare”. Viitorul, spune el, este energia verde.

„Lucrez ca barman și vreau să fac o schimbare și am hotărât să fac schimbarea aceasta. Trebuie s-o iau de la zero și o să încerc să lucrez în acest domeniu, eolioene, fotovoltaice”, a spus Claudiu, barman.

Și nu este singurul care s-a înscris la acest curs. Grupa este formată aproximativ 10 persoane, iar timp de 18 zile aceștia vor învață tot ceea ce presupune montarea panourilor solare. La final vor da și un examen.

„Momentan, lucrez în construcții și cautăm o altă nișă spre care să ne orientăm. Este o expunere foarte mare în acest moment și gândesc că va fi o chestie pe viitor”, a spus Florin, muncitor în construcții.

Panourile fotovoltaice reprezintă una dintre cele mai eficiente și la îndemână metode de producere a energiei electrice proprii. Motiv pentru care, formatorii s-au gândit să pună la dispoziție doritorilor cursuri de specialitate.

„Învață cum să le instaleze, cum să-și facă propria rețea acasă, venim cu informații suplimentare în momentul în care ei vor să-și facă un proiect simplu pentru un sistem casnic. Ce fac, cum funcționează, cum să-și aleagă în funcție de consumul pe care ei îl au și au nevoie”, a spus Ionuț SĂLĂVĂSTRU, formator energie regenerabilă.

Panourile fotovoltaice pot fi cumpărate în funcție de necesarul de consum din propria casă. De pildă, dacă puterea instalată este mai mare decât ce avem noi nevoie, putem să redirecționăm toată această energie în rețea. Concret, putem fie să compensăm facturile viitoare, fie să încasăm un venit pasiv.

„Este viitorul, și asta o s-o simțim pe facturile noastre, de aceea toată lumea caută o sursă de energie alternativă. De cele mai multe ori, ei vin pentru a învăța să-și facă propriile lor instalații, 30% dintre ei vor efectiv să aibă această informație, restul pentru reconversie profesională. Pentru că domeniul energiei, mai ales regenerabile, a luat amploare”, a precizat Ionuț SĂLĂVĂSTRU, formator energie regenerabilă.

Cei care dacă decid să-și cumpere și să-și monteze panouri fotovoltaice își vor recupera investiția în maximum cinci ani, susțin specialiștii. Ba mai mult, tehnologia fotovoltică a evoluat atât de mult încât pe piață există acum chiar și materiale de construcții fotovoltaice, precum: țigla fotovoltaică, geamuri sau folii. Cursurile sunt gratuite. Ele sunt finanțate din fonduri europene prin ,,Programul Operațional Competitivitate”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233