dobroge.tv

Live

Sute de constănţeni au trecut pe la Festivalul Culinar Turcesc

07 noiembrie 2022
Publicitate

„Alege-ți prietenii după preferințele lor culinare”, este recomandarea unui proverb turcesc. La Constanța, weekend-ul trecut s-a desfăşurat un imens festival culinar musulman, turco-tătar la care au fost poftiţi toţi localnicii. Pofticioşii au putut gusta din următoarele preparate: ghiudem, sarailii, baclavale, vinete în stil otoman sau dulceaţă de smochine cum se făcea pe insula Ada Kaleh.

Sute de constănţeni au trecut pe la Festivalul Culinar Turcesc ameţiţi de aromele şi gusturile care umpleau aerul dimprejur. Bucătăria turcească este urmaşa tradiţiilor culinare otomane. Şi cum imperiul otoman a intrat în contact cu multe alte popoare, nu este de mirare că specialităţile turceşti sunt atât de variate, cu influenţe atât asiatice, cât şi balcanice.

Vinetele, ardeii, ceapă, usturoiul, lintea, fasolea şi roşiile sunt principalele ingrediente din bucătăria turcească. Turcii încă preferă mâncarea gătită în casă, iar o masă tradiţională în familie include legume, atât în mâncare, cât şi în salată, carne tocată şi pilaf de bulgur, alături de un sos făcut din iaurt şi castraveţi.

N-au fost uitate nici dulciurile cu care sultanii Imperiului Otoman îşi încheiau mesele foarte bogate. Încurajați de tradiţie, turcii nu contenesc să ne uimească prin varietatea mare de sarailii şi baclavale care ies din mâinile gospodinelor. Toți cei care au trecut pe la târg au plecat acasă cu casoletele pline cu mâncare orientală.

Turco-tătarii din Constanța organizează de câteva ori pe an astfel de expoziţii culinare în aer liber.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233