dobroge.tv

Live

Vreme perfectă pentru kitesurfing. Pe o plajă din Constanța, cerul a fost acoperit de zmee: ''Nu există frig, doar haine nepotrivite''

07 noiembrie 2022
Publicitate

A fost îndeajuns ca vântul să capete putere pe litoral pentru ca împătimiţii de sporturi extreme să îşi scoată de la naftalină costumele de kite şi să dea o fugă la malul mării. Pe o plajă din Constanța şi-au făcut apariţia câţiva temerari care şi-au înălţat zmeele şi le-au lăsat să plutească lin deasupra mării. Este un sport frumos, însă destul de costisitor. Un echipament complet poate depăși 1.000 de euro.

Vânt bun, echipament profesionist, talent și adrenalină. Aceasta este rețeta perfectă pentru iubitorii de kitesurfing. Cei care iubesc libertatea și marea s-au bucurat din plin de vremea de afară. Pe o plajă din Constanța, cerul a fost acoperit de zmee. Cei mai mulţi practicanţi, sunt veniţi din Bucureşti.

„Este o zi extraordinară, o aşteptam demult. De săptămâna trecută s-a updatat prognoza şi am aşteptat-o. Vânt și acum cine își mai dorește și niște valuri. Sunt chitit pe salturi”

Şi-au pregătit cu atenţie zmeiele şi le-au lipit pe cer ca nişte timbre pe scrisoare. Nu de multe ori au şansa să prindă un vânt atât de prielnic. Aşa că atunci când pot profita din plin.

„E vânt, că ăsta-i cel mai important pentru noi că e combustibilul pentru zmee, nu sunt turişti, nu sunt oameni pe plajă şi asta ne ajută pentru că nu punem pe nimeni în pericol şi avem loc să ne desfăşurăm echipamentul. Nu există frig, doar haine nepotrivite”

Pe litoral temperaturile sunt ceva mai scăzute față de săptămâna anterioară, însă pentru pasionaţii sporturilor nautice nu mai contează atunci când se află pe mare. Senzaţiile pe care le trăiesc sunt atât de intense încât orice altceva este dat uitării.

„Mi-a plăcut foarte mult sportul acesta, l-am descoperit cu mulţi ani în urmă, dar lipsa de timp m-a făcut să nu prea, nu prea-mi permite să reuşesc să-l practic, dar încercăm, încercăm”

„Fratele meu, cel care abia ce-a intrat în apă, m-a încurajat pe mine să încep şi aicea sunt acuma. Mi-era frică de apă mare, da încet, încet m-am vindecat de frica asta”

Pe cât este însă de extrem acest sport, pe atât este şi de costisitor. O placă la mâna a doua costă câteva sute de euro. Se adaugă costumul de neoprene şi, evident, zmeul.

Un echipament complet poate depăși 1.000 de euro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233