dobroge.tv

Live

Piaţa Griviţa, modernizată doar pe hârtie. Autorităţile anunţă că vor să o reabiliteze și să o modernizeze: ''Mai promit când vin alegerile următoare''

04 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Frig, căldură sau ploaie. Cu asta se confruntă comercianții din Piața Griviței aproape în fiecare zi. Condițiile în care își desfășoară activitatea sunt inumane, spun aceștia și s-au săturat să mai aștepte intervenția autorităților. Din 2016 nu au primit decât promisiuni peste promisiuni, însă fără nimic concret. Acum, piața a intrat din nou în vizorul autorităților care vor să o reabiliteze și să o modernizeze. De cealaltă parte, constănțenii sunt sceptici și nu cred că municipalitatea va face ceva prea curând.

Așa ar fi trebuit să arate cea mai mare piață agroalimentară din orașul Constanța, Piața Griviței, cel puțin asta prevedea proiectul din 2016 propus de primarul de atunci, Decebal Făgădău. În zonă trebuiau să existe şi spaţii comerciale de mici dimensiuni, spaţii de relaxare, petrecere a timpului liber, zone pietonale, centru comunitar local, parcare, dar şi spaţii verzi. Însă, de-a lungul mandatului său, este posibil ca fostul edil să fi întâmpinat mai multe probleme sau piedici. Altfel, nu ne explicăm cum, după aproape șapte ani, piața arată la fel. Acum, conducerea s-a schimbat, iar un nou proiect privind modernizarea pieței a fost elaborat.

„Sunt niște mincinoși toți. De la cap la coadă. Nu se vede ce condiții sunt? Uitați-vă pe sus, ușile...”, „Păi, ar trebui autoritățile să facă ceva, dar când să facă? Că nu mai au timp. Mai promit când vin alegerile următoare, atunci iar promit, că până atunci mai e puțin”, spun unii constănţeni.

Frigul, ploaia sau canicula sunt inamicii comercianților din Piața Griviței. Acoperișul este crăpat, ușile sunt în permanență deschise, iar pe timpul verii nu au nici măcar un aer condiționat, de aceea de multe ori aceștia sfârșesc cu marfa la gunoi. Nici cu încasările nu se pot lăuda, care spun ei, pe zi ce trece sunt din ce în ce mai mici.

„Condițiile pe care le vedeți. Vara murim de cald, acum e frig, ia uitați, toate desfăcute, nu mai ave, așteptări de la ei. Peste tot plouă dacă e rupere de nori, tot tronsonul ăsta, peste tot plouă”, a spus Liliana, comerciant.

„Câteodată plouă, când plouă tare, plouă și aici. Să fie modernizată, dar până o modernizează noi ce mâncăm, unde mergem?”, a spus Mița, comerciant.

„N-au un acoperiș și e frig, e clară situația. Stau îmbrăcate zici că-s Moș Nicolae”, este de părere un constănţean.

Potrivit proiectului „Reconstruire Piață Agroalimentară Grivița, aflată în domeniul privat al primăriei municipiului Constanța și în administrarea RAEDPP Constanța. Organizare de șantier”, noua clădire ar urma să aibă două etaje cu spații comerciale, locuri de joacă pentru copii, un food court, spații verzi, dar și o parcare pentru 33 de autoturisme.

„Ei promit la toate, nu numai la asta, dar promisiunea rămâne doar din gură, dar ca să facă ceva nu...”

„Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul. Nu e investiție mare, dar se poate face”

„E bine dacă s-ar ține de cuvânt, dar să vedem dacă se țin. Asta e o piață veche de ani de zile”

,,Acelea erau nişte desene, nu a fost niciodată un proiect concret (…) Aşteptăm rezultatele unui studiu de oportunitate pe care l-am comandat pentru toate pieţele, inclusiv pentru terenul unde a fost bazarul Soveja. Este posibil ca luna aceasta să primim acele rezultate. Acel studiu ne va spune ce trebuie să facem cu pieţele şi cum să abordăm Piaţa Griviţei, dacă o reabilităm şi cum o să o reamenajăm. Cert este că toate pieţele din Constanţa îşi vor păstra destinaţia de pieţe, nu vor fi desfiinţate!”, a declarat fostul director RAEDPP, Teo Hira în luna aprilie a acestui an. 

 În luna septembrie reprezentanții Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat au depus solicitare pentru emiterea acordului de mediu pentru noul proiect. Durata de implementarea este de 48 de luni și are o valoare de 35 de milioane de lei. Am vrut și noi să aflăm în ce stadiu de află proiectul, însă până la ora difuzării acestui material, nu am primit niciun răspuns.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233