dobroge.tv

Live

Cutremurul produs în această dimineață s-a resimțit și în Constanța. ''Nu ştiu dacă suntem pregătiți pentru un cutremur mai mare''

03 noiembrie 2022
Publicitate

Cutremurul produs în această dimineață s-a resimțit și în Constanța. Acesta a avut o magnitudine de 5,4 pe scara Richter și a fost cel mai puternic din ultimii patru ani. Constănțenii care au simțit seismul spun că a fost scurt ca și durată, însă tot s-au speriat. Acesta a avut loc la ora 6.50 și a fost de 1.448 de ori mai mic decât cel din 4 martie 1977.

Cel mai puternic cutremur din ultimii patru ani a zguduit România joi dimineață, la 6:50. Seismul a avut o magnitudine de 5,4 și s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău. Cutremurul s-a simțit și în Constanța.

"Mă uitam chiar la televizor și dintr-o dată s-a simțit. Așa, o fracțiune de secundă, atât. Nu ne-am speriat prea tare. Să sperăm că nu vine altul mai mare peste noi. Nu ştiu dacă suntem pregătiți pentru un cutremur mai mare. Blocurile astea vechi s-ar putea să da, celelalte nu se știe", a spus o constănţeancă.

Unii constănțeni spun că nu toți oamenii sunt pregătiți pentru un seism mai puternic.

"Lumea nu cred că este inițiată așa. Unii știu, unii nu știu", a spus un constănţean.

În timpul unui cutremur lifturile și scările nu trebuie să fie folosite.

Întrebaţi de reporterul Dobrogea TV dacă ştiu ce au de făcut în cazul unui cutremur puternic, unii constănţeni au răspuns: 

- Să ne așezăm sub niște locuri mai sigure. Nu știu, poate sub un birou, sub o masă, sub un perete mai rezistent, nu știu.

- Trebuie să stau în dreptul tocului de la ușă, să deschid ușa și să nu ies pe scară, să stau în casă.

- Să nu fugim pe scări dacă locuim la bloc, să ne adăpostim sub o grindă sau sub o mobile zdravănă, să evităm să ne panicăm.

Cutremurul care a avut loc joi dimineață a fost de 1.448 de ori mai mic decât cel din 4 martie 1977, potrivit Asociației pentru Reducerea Riscului Seismic. Un cutremur cu o magnitudine mai mre, de 5,8 pe scara Richter, a avut loc în octombrie 2018, în județul Buzău. De asemenea, în 2020, a mai avut loc un seism de 5,2 grade pe scara Richer.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233