dobroge.tv

Live

Diagnosticată cu o boală cumplită care ar putea să o ucidă, Andreea nu-și dorește decât să-și salveze copilașul care are o boală foarte rară, care i-a răpit și vederea: „Trebuie să lupt pentru puiul meu”

Diagnosticată cu o boală cumplită care ar putea să o ucidă, Andreea nu-și dorește decât să-și salveze copilașul care are o boală foarte rară, care i-a răpit și vederea: „Trebuie să lupt pentru puiul meu”
02 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Copiii sunt o binecuvântare pentru părinți. Zâmbetul și veselia lor fac ca toate greutățile să treacă mai ușor. Ei sunt cei care dau părinților puteri supranaturale și îi fac să creadă că pot muta chiar și munții din loc. Este și povestea Andreei și a lui Horațiu, care au fost binecuvântați cu un băiețel minunat.

Însă, când micuțul Robert avea doar două luni și jumătate, tot universul familiei a fost dat peste cap. El a primit un diagnostic crunt: Norrie Disease. O boală foarte rară, micuțul fiind al doilea caz diagnosticat la noi în țară. 

Robert a rămas complet fără vedere, iar această boală i-a provocat și un retard psihomotor și tulburări din spectrul autist. Până la vârsta de opt luni, a trecut prin cinci intervenții chirurgicale, patru făcute la noi în țară și una în Turcia. Însă, fără rezultat. 

Părinții nu au renunțat, iar în 2019, micuțul lor a fost acceptat în Rusia, pentru tratament cu celule regenerative, dar și pentru intervenții chirurgicale de reconstrucție a pupilelor. Intervențiile trebuie făcute la șase luni, însă familia a reușit să-l ducă pe micuț în Rusia de doar trei ori.

În luna iunie a acestui an, un alt necaz s-a abătut asupra lor. Mama a fost diagnosticată cu un cancer de col uterin în faza incipientă, iar o lună mai târziu a trecut printr-o operație. „Nu pot spune că sunt bine acum... Însă orice ar fi, trebuie să lupt pentru puiul meu”, ne-a declarat Andreea.

Până la finalul anului, Robert ar trebui să mai ajungă încă o dată în Rusia, pentru a nu se pierde progresele care au fost înregistrate până acum. Însă, familia mai are nevoie de 30.000 de euro, sumă care depășește posibilitățile lor și care pare din ce în ce mai greu de obținut. În acest sens, a fost lansat un apel umanitar pentru. Oamenii cu suflet mare care își doresc, din puținul lor, să-i ofere lui Robert o șansă la viață normală pot dona în conturile:

  • RO91INGB0000999908195676- ron
  • RO96INGB0000999907938342- euro
  • Titular: Boromiza Robert Mihai
  • Pay-Pal: boromiza.andreea@gmail.com

Povestea lui Robert

Robert Mihai, este băiețelul meu și împlinește 5 anișori, săptămâna viitoare. Din păcate, la 3 luni, a rămas complet fără vedere și în urma mai multor investigații, am descoperit că suferă de o boală genetică foarte rară, el fiind al doilea caz diagnosticat la noi în țară. Boala se numește Norrie Disease. Pe lângă faptul că l-a lăsat complet fără vedere, a venit la pachet și cu un retard psihomotor și tulburări din spectru autist. La 5 ani, el încă nu merge, nu vorbește și nu mănâncă altceva în afara de lapte.

A fost operat de patru ori la București, încă de la vârsta de trei luni, din păcate fără succes și cu multe erori. Apoi la opt luni, l-au operat în Turcia, unde, în mijlocul operației, i-au secționat o arteră în ochiul stâng, producându-i hemoragie.

După lungi căutări și încercări, în 2019 a fost acceptat în Rusia, pentru tratament cu celule regenerative, dar și pentru intervenții chirurgicale de reconstrucție a pupilelor. În urma operațiilor de la București, unde i s-au pus cristalini artificiali, pupilele lui au concrescut în interiorul acestora.

Am reușit până acum să ajungem de trei ori în Rusia. De două ori în 2019, apoi din cauza pandemiei nu s-a mai putut, iar anul acesta în ianuarie am mers din nou. În urma intervențiilor făcute până acum, Robert percepe lumină și umbre cu ochiul drept. Ar fi trebuit să mergem din șase în șase luni. În luna iunie eram din nou programați pentru operații, însă eu am descoperit un cancer de col uterin în faza incipientă și în iulie am trecut printr-o operație. Nu pot spune că sunt bine acum... Însă orice ar fi, trebuie să lupt pentru puiul meu.

Ar trebui ca până la sfârșitul acestui an, Robert să ajungă neapărat la operație și tratament. Ne mai lipsesc 30.000 de euro. Dacă până acum am reușit de fiecare dată să strâng banii, acum parcă îmi este imposibil. O perioadă făceam torturi și prăjituri acasă și le vindeam pentru Robert, însă acum îmi este foarte greu.

Pe lângă intervenții, Robert merge zilnic la terapii care ajung la aproape 3.000 de lei pe lună, dar pe care încercăm să i le asiguram noi ca părinți, din veniturile noastre.

Vă scriu din disperare dar și din neputința de a putea face mai mult pentru copilul meu. Îmi doresc să fie bine, să fie un copil normal și să se poată bucura de copilărie. Dacă anul trecut, de ziua lui l-am strâns în brate și i-am spus că am reușit încă o dată și că mergem la operație, anul asta, din păcate, se pare că nu reușesc acest lucru.

Orice zi care trece, fără tratamentul și operațiile care trebuiau făcute deja din luna iunie, poate însemna o pierdere a ceea ce s-a obținut până acum. Robert poate pierde percepția mică pe care o are, ceea ce ar duce la atrofierea nervului optic și atunci nu s-ar mai putea face nimic.


Sursă foto: Facebook Andreea M. 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233