dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a recunoscut că a făcut accident cu autoutilitara firmei și că a plecat fără ordin de deplasare deși este ilegal

01 noiembrie 2022
Publicitate

A recunoscut că a făcut accident cu autoutilitara firmei și că a plecat fără ordin de deplasare deși este ilegal. Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța a explicat de ce se afla în mașina instituției în timpul liber. Se pare că acesta ar fi plecat să viziteze mai multe muzee din țară în scop profesional. Mai mult, Iulian Călin a susținut că toate reparațiile, dar și costurile acestei deplasări le-a suportat din buzunarul propriu. Explicațiile au venit după ce directorul a fost acuzat de mai multe fapte de către Sindicatul Angajaților din cadrul complexului, care au trimis și o scrisoare către Consiliul Județean Constanța prin care cere efectuarea unui control.

În luna octombrie, Sindicatul Angajaților din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța au trimis o sesizare către Consiliul Județean Constanța. În această scrisoare, directorul Iulian Călin este acuzat că a făcut un accident cu mașina instituției.

„Vi se pare normal ca domnul Iulian Călin să umble în stare de ebrietate cu mașina Delfinariului în weekend-ul 1-2 octombrie, să o lovească, să nu declare accidentul la poliție, să nu facă o înțelegere amiabilă și să o repare în cel mai dosit service pe care l-a putut găsi”, se arată în sesizare.

În ceea ce privește acest accident, directorul complexului a recunoscut că a folosit mașina instituției în acel weekend dar a fost în interes profesional. În acele zile a fost a vizitat mai multe muzee din țară. Acesta a motivat că a plecat la sfârșitul săptămânii pentru că în timpul ei nu i-a permis programul. De asemenea, a recunoscut că nu a făcut nicio foaie de deplasare.

„Momentul a fost declanșat de un accident rutier ușor din vina mea în urma căreia s-a încheiat o constatare amiabilă de accident la care a fost prezentă și un echipaj de poliție. Nu am folosit bonurile de combustibil repartizate acestui autovehicul. Alimentarea am făcut-o din surse proprii. Precizez, de asemenea, că inclusiv toate cheltuielile de reparații ale automobilului au fost făcute pe cheltuială proprie”, a declarat Iulian CĂLIN, director CMSN Constanța.

În urma sesizării făcute, Consiliul Județean Constanța a trimis Corpul de Control pentru a vedea dacă acuzații de confirmă sau nu.

„Important este că nu sunt prejudicii asumate și trebuie instituția... și dacă sunt vor fi suportate de domnul director. Am înțeles că din toate declarațiile și toate rapoartele a fost o înțelegere amiabilă. Dumnealui nu a ascuns mașina cum s-a invocat. A dus-o într-un service autorizat și costurile le va suporta dumnealui”, a spus Mihai LUPU, președintele Consiliului Județean Constanța.

Cea de-a doua acuzația se referă la decesul mai multor animale. Directorul dă vina pe câinii maidanezi care sapă pe lângă gard și intră în interiorul complexului.

Odată cu preluarea mandatului său, Iulian Călin a confirmat faptul că a găsit mai multe nereguli în cadrul compartimentului de achiziții. Acesta a sesizat că lipsesc anumite cantități de cereale și furaje.

Cine se face însă vinovat pentru acest lucru momentan nu se știe. Ar fi fost foarte ușor să se afle pentru că întregul complex este supravegheat video, dar multe dintre camere fie le-au fost tăiate cablul, fie au fost întoarse în altă direcție.

„La momentul când am ajuns eu nicio cameră nu vizualiza un țarc. Nu se vedea pur și simplu ce se întâmpla în țarcurile cu animale. Se putea merge din țarc în țarc, printre țarcuri fără să fi prezent pe camere”, a spus Iulian CĂLIN, director CMSN Constanța.

„Sunt multe lucruri de făcut care au fost perpetuate și căutăm ca banii să fie foarte bine drănuiți și cheltuiți în interesul instituții și nu în alte scopuri”, a spus Mihai LUPU, președintele Consiliului Județean Constanța.

Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța are în plan ca în următorii doi ani să achiziționeze peste 100 de camere de supraveghere.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233