dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Gabriel luptă cu flăcările la doar 17 ani. Are peste o mie de ore de voluntariat și spune că îi place să știe că poate salva vieți: 'Este un exemplu pentru tinerii din ziua de astăzi'

28 octombrie 2022
Publicitate

Are 17 ani și peste o mie de ore de voluntariat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța. Vorbim despre Gabriel, un tânăr pentru care timpul liber înseamnă lupta cu flăcările și participarea la misiuni. Chiar dacă este elev în clasa a XI-a și anul viitor trebuie să se pregătească pentru bacalaureat, acest lucru nu îl împiedică să muncească cot la cot cu colegii lui mai mari.

S-a dat alarma, iar pentru pompieri începe cursa contra cronometru. Trebuie să se echipeze într-un timp extrem de scurt, să se urce în autospeciale și să gonescă către locul în care cineva are nevoie de ajutorul lor. Așa arată o zi din viața oricărui salvator dar și a lui Gabriel, un tânăr voluntar la ISU „Dobrogea”. Are doar 17 ani, peste o mie de ore de voluntariat la activ și spune că îi place să știe că poate salva vieți.

“De mic mi-au plăcut mașinile lor roșii, mereu mă uitam la mașini și totul a pornit de la un incendiu foarte mare lângă casa mea și am fost acolo, am văzut cum fac toți pompierii cu furtune. Mi-a plăcut de mic și de acolo a pornit toată pasiunea aceasta”, a spus Gabriel ENACHE, voluntar ISU „Dobrogea”.

Avea doar nouă ani când a descoperit că îi place să fie pompier, să stingă incendii și să salveze vieți. Tot atunci, a intrat și pentru prima dată pe poarta stației de pompieri din Tuzla, în cadrul „Săptămânii Altfel”. Apoi, cinci ani mai târziu, la 16 ani, Gabriel a vrut să devină voluntar. De atunci, a participat la mai multe misiuni, însă cea mai grea de până acum a fost cea în care a fost nevoit să stingă incendiul pornit la o mașină.

“O mașină în flăcări, cu butelie în aceasta și am acționat cum trebuie, fără să explodeze butelia. Am început să dăm cu apă, am făcut cu colegii mei, i-am ajutat cu ce au avut nevoie, apoi am lichidat incendiul, am extras butelia din acel foc”, a mai spus Gabriel ENACHE, voluntar ISU „Dobrogea”.

“Ținând cont de vârsta lui și de felul în care vine, devotat, e exact, în această meserie nobilă, tot ce trebuie. A fost din prima foarte atent la orice și întotdeauna a ascultat și nu a ținut cont decât de ce am zis noi până a început să învețe și practic. Că teoria e una, practica când ieșim este total diferită”, a declarat plt. adj. șef Adrian MARINESCU, ISU „Dobrogea”.

Pentru colegii lui, Gabriel este un exemplu.

“Pentru noi, Gabriel este un exemplu, în primul rând, pentru tinerii din ziua de astăzi. S-a integrat foarte bine printre noi”, a declarat sergent major Alexandru STOENCIU, pompier ISU „Dobrogea”.

“Participă la orice cu noi, bineînțeles în limita posibilului și la ce face pentru că momentan nu îl băgăm în binom sau…dar ne ajută la orice și este foarte ascultător”, a spus plt. adj. șef Adrian MARINESCU, ISU „Dobrogea.

Gabriel își dorește să meargă la Școla de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești și apoi să urmeze o carieră militară în domeniul situațiilor de urgență. De asemenea, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța sunt 217 voluntari activi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233