dobroge.tv

Live

Restaurantele și hotelurile de pe litoral, mai goale anul acesta de sărbători. Unii operatori economici și-au închis afacerea până la primăvară: ''Nu știm la ce să ne așteptăm''

28 octombrie 2022
Publicitate

Restaurantele și hotelurile de pe litoral vor fi mai goale anul acesta de sărbători. O parte dintre administratori au decis să reducă din capacitatea saloanelor de evenimente, pentru a putea face față cheltuielilor, alții și-au închis de tot afacerea până la primăvară. Facturile prea mari la curent și gaze, dar și cheltuielile la alimente și salarii sunt principalele motive pentru care unii operatori economici au luat această decizie.

Anul acesta de sărbători restaurantele și hotelurile nu vor mai fi la fel de pline ca în alți ani și asta pentru că, spun administratorii acestora, sunt nevoiți să reducă din capacitate pentru a face față valurilor de scumpiri din ultima perioadă.

„Facturile toate au venit deja mărite. Organizăm la salonul din Mamaia cu 250 de persoane, capacitatea este mai mare, dar ne restrângem la 250 din cauza costurilor și ne-am gândit să facem ceva frumos și restrâns pentru constănțeni și pentru turiști bineînțeles”, a declarat Luminița VRABIE, manager salon evenimente.

„Sunt valori foarte mari care ne îngrijorează. Nu știm la ce să ne așteptăm. Această impredictibilitate este factorul cel mai important care ne face pe noi să ezităm în privința organizării unor evenimente”, a declarat Corina MARTIN, președinte RESTO Constanța.

Sunt și operatori economici care nu vor deschide deloc de sărbători, tot din același motiv. Nu pot face față facturilor uriașe la curent și gaze, dar și restul cheltuielilor care privesc angajații și alimentația. Totuși, speră ca anul viitor lucrurile să se rezolve.

„Sunt mai mari ca vara. Dacă hotelul este plin vara, costurile iarna devin foarte mari. Căldură, apă, lifturi, personal. Costuri, trebuie să ai muzică, dar de la anul, vă promit că voi avea în mod sigur”, a spus Dragoș IVĂNESCU, administrator hotel.

„Din păcate, sunt și operatori de restaurante sau de ballroom-uri, de saloane de evenimente care își pun serios problema să nu mai organizeze astfel de evenimente sau să anuleze evenimente pe care altă dată le aveau în agenda lor în organizare, din cauza acestor facturi care ar putea să ne dea toate planurile peste cap”, a precizat Corina MARTIN, președinte RESTO Constanța.

Cei care au ales să țină deschis de Crăciun și Revelion au pregătit deja câteva oferte atractive. Și pentru a atrage cât mai mulți clienți, patronii au mai scăzut din prețul unui meniu. De pildă, pentru Revelion veți scoate din buzunare între 250 și 400 de lei, în funcție de restaurantul ales.

„În ciuda faptului că prețurile ce țin de energie, curent și produse s-au scumpit, noi am ales să scădem prețul comparativ cu anul trecut și să venim în întâmpinarea clienților noștri să se poată distra cumsecuvine”, a spus Nicu LASCU, administrator restaurant.

Și hotelurile care rămân deschide în această iarnă vin cu pachete interesante. SPA-ul le stă la dispoziția celor care doresc să se relaxeze de sărbători.

„De Crăciun vom avea un prânz tradițional românesc, o cină specială cu muzică live, diverse surprize, terapie atât pentru doamne, cât și pentru domni”, a spus Costina CIORBARU , manager hotel.

Muntele rămâne pentru unii constănțeni una dintre cele mai bune variante de concediu de sărbători. Schi-ul, plimbările cu telegondola, dar și vinul fiert la gura sobei îi atrag în fiecare an pe aceștia.

„Acasă cu nepoata, părinții ei pleacă la munte, au acolo niște prieteni”, „La munte. Îmi place mai mult la munte decât la mare”, „În Maramureș. Am o locuință acolo. Munte, schi”, sunt de părere unii constănţeni.

O parte dintre hotelurile și restaurantele de pe litoral s-au axat foarte mult pe noaptea dintre ani considerând că în ziua de Crăciun, cei mai mulți constănțeni, din cauza valului de scumpiri din ultima perioadă, aleg să își petreacă timpul cu familia în jurul unei mese.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233