dobroge.tv

Live

30 de ore de conducere nu sunt suficiente pentru a scoate pe șosele șoferi începători, sunt de părere instructorii. ''La traficul din ziua de azi sunt foarte puține''

25 octombrie 2022
Publicitate

30 de ore de conducere nu sunt suficiente pentru a scoate pe șosele șoferi începători. Este părerea multor instructori auto, dar și a unor cursanți care spun că șoferia necesită timp, de aceea cei mai mulți sunt nevoiți să îsi suplimenteze orele de condus. De-a lungul anilor, profesorii au solicitat mărirea plafonului de ședinte, însă nici până acum nu s-a întâmplat acest lucru.

Condusul nu mai este un moft în zilele noastre, ci o necesitate. Tot mai mulți constănțeni depind zilnic de mașină, iar conduita și atenția sunt cele mai importante. La școlile de șoferi cursanții beneficiază de 15 sedințe a câte 30 de ore. Insuficiente pentru traficul actual, spun instructorii auto.

„Elevii vin și vor să facă școala și după aceste 15 ședinte vor să ia și examenul, dar nu prea se poate că e foarte aglomerat”, a spus Nicu RAICU, instructor auto.

„15 ședintre a câte 1 oră și jumătate, acumulați orele și veți vedea că la 20-30 de ore nu am cum să învăț să ies în traficul din ziua de azi, să pot să mă descurc cu mașina pe stradă”, a spus Gheorghe RĂCĂREANU, instructor auto.

„La ce trafic și ce discutăm în zilele de astăzi, nu sunt suficiente”, a spus George BANCIU, instructor auto.

Aceste 15 ședinte sunt obligatorii de zeci de ani, însă traficul de acum îi obligă pe elevi să-și suplimenteze numărul de ore. Mai mult, instructorii auto susțin că de-a lungul timpului au făcut numeroase solicitări prin care să se mărească numărul de ședinte, însă până acum fără niciun rezultat.

„Aceste 15 ședințe sunt de foarte mult timp, de peste 30-40 ani. La traficul din ziua de azi sunt foarte puține”, a precizat Nicu RAICU, instructor auto.

„Noi am solicitat de vreo 10 ani mai bine să se mărească plafonul de ore, cam 50 de ore ar fi ideal. Răspunsul este: se face pregătirea minimă de bază, 30 de ore și restul fiecare să fie conștient să facă pregătire cât are nevoie”, a menţionat Gheorghe RĂCĂREANU, instructor auto.

De asemenea, instructorii auto mai spun că rata celor care promovează examenul practic în urma acestor ședinte este foarte mic.

„10% dacă se încadrează. Adică, au afinități de mici, pasionați, au luat seama ce se întâmplă pe stradă, ce face un șofer, cu ei se lucrează mai ușor, au afinități pentru șoferie. Dar în rest, cel puțin șapte-opt-zece lecții le trebuie peste ca să facă față la cerințele care sunt în zilele noastre”, a adăugat Gheorghe RĂCĂREANU, instructor auto.

Și unii cursanți sunt de aceeași părere. ,,Nu poți să înveți șoferie în 30 de ore”, spun aceștia.

Școala de șoferi costă aproximativ 2.500 lei, iar pentru cei care aleg să își ia ore suplimentare vor scoate din buzunar între 150 și 220 lei pe ședință.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233