dobroge.tv

Live

Constanţa anului 2022: fără apă caldă de luni de zile. Oamenii sunt nevoiţi să se descurce cum pot: ''Mă duc și încălzesc apă la aragaz și mă spăl''

25 octombrie 2022
Publicitate

„Ca piticul în ibric“, așa descrie o constănțeancă cum se descurcă atunci când trebuie să se spele. Și asta pentru că orașul de la malul mării a rămas, din nou, fără apă caldă. În această situație, oamenii au căutat diverse soluții pentru a face baie. Unii își încălzesc apa pe aragaz, alții apelează la prieteni sau rude.

Electrocentrale Constanța, societatea care se află în insolvență, nu a mai putut să achite gazul folosit pentru termoficare și astfel, a fost obligată să oprească activitatea centralei CET Palas. Așa se face că oamenii s-au văzut nevoiți să se descurce cum pot în lipsa agentului termic. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că în ultimele luni, din cauza avariilor, zilele în care au avut apă caldă se pot număra pe degete.

„Nimic, nimic, de trei luni de zile nu este nimic. În trei luni de zile, am avut apă caldă vreo două sau trei zile, atât. Noroc că o lună am fost plecat prin Moldova. Când am venit, am făcut o singură dată baie și acum două săptămâni jumate a mai fost o zi. Mă duc și încălzesc apă la aragaz și mă spăl. Ce am ajuns în ziua de azi...”, a spus un constănţean.

Unii constănțeni vin și cu soluții.

„E o bătaie de joc și o nesimțire. Părerea mea că n-ar mai trebui achitat nimic. Nu îmi oferi 10 zile apă, nu îți achit toată luna, nu? Adică o compensare”, este de părere un alt constănţean.

„Suportăm niște chestii care sunt consecințele unor hotărâri nedepinzând de noi, populația”, a spus un alt constănţean.

Municipalitatea a găsit o soluție temporară pentru ca orașul Constanța să aibă apă caldă. Rămâne de văzut dacă această problemă va mai exista sau nu în această iarnă.

„Consiliul Local Municipal și Primăria au găsit soluția acordării unui avans din subvenția pentru căldură de care beneficiază populația municipiului Constanța în această iarnă și astfel suntem acum în plin proces de reumplere a instalațiilor cu apă rece, urmând ca în momentul în care, mâine presupunem, vor intra banii la furnizorul de gaze, să reîncepem procesul de reîncălzire a apei calde”, a spus Liviu POPA, director general Termoficare Constanța.

Constănțenii ar urma să aibă apă caldă la robinet de joi. De asemenea, oamenii racordați la sistemul centralizat nu vor avea caloriferele calde prea curând pentru că temperatura de afară este ridicată.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233