dobroge.tv

Live

Momente emoționante în curtea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Studenții și elevii militari au depus jurământul: „ A fost copleșitor atât pentru noi, cât și pentru părinții noștri”

21 octombrie 2022
Publicitate

„Jur credință patriei mele, România”, acesta este mesajul pe care l-au rostit cu emoție studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. A fost doar primul pas pe care tinerii l-au făcut în cariera militară. Alături le-au stat părinții, rudele dar și profesorii.

Studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța au depus jurământul. Unul dintre ei este Andrei care vrea să urmeze tradiția familiei pentru că, atât tatăl cât și bunicul, au fost cadre militare. El vrea să devină profesor în chiar în unitatea de învățământ care îl formează acum. Într-o zi atât de importantă pentru tânăr, tatăl a venit îmbrăcat în uniforma militară.

Încerc să dau dovadă de cât mai mult patriotism posibil că mi-a fost insuflat. Bunicul i-a insuflat tatălui meu, și tatăl meu a reușit să îmi insufle mie pe parcursul celor 22 de ani pe care îi am și cred că și-au făcut treaba cum trebuie. Sper că mi-o voi face și eu la rândul meu. Întotdeauna mi-am dorit să devin profesor și făcând asta în cariera militară cred că aș fi foarte mândru de mine”, a declarat Andrei Semcu, student Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Tatăl lui Andrei: Să își urmeze și calitățile, să își formeze calități devotate unui bun apărător al patriei.

Reporter: Ce va determinat să veniți îmbrăcat în uniformă astăzi?

Tatăl lui Andrei: Este un moment unic în viață. Așa a fost și tata la mine și așa am venit și eu la el.

Alți 72 de studenți pășesc încrezători în noua etapă a vieții lor, aceea de militari.

Momentul de astăzi a fost unul copleșitor atât pentru noi, studenții Academiei Navale cât și ai Școlii Militare de Maiștri Militari Ion Murgescu, dar și pentru părinții noștri. A fost un moment înduioșător pentru că ne-am legat de țară și aș putea spune că oficial suntem militari, din momentul acesta”, a declarat David Manolescu, student Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Aștept să căpătăm cât mai multă experiențe și noi, în ceea ce privește domeniul militar cel puțin și..le aștept. Sunt încântată!”, a declarat Andreea Neagu, student Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

De asemenea, și 60 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari din Forțele Navale „Amiral Ion Murgescu” au depus jurământul.

Momentul a fost unul foarte emoționant. Prima dată când am depus acest jurământ. Mă simt un militar foarte instruit. Îmi doresc foarte mult să îl urmez pe tatăl meu, este un model pentru mine”, a declarat Alexia Dumitraș, elev Școala Militară de Maiștri Militari „Amiral Ion Murgescu”.

Este un moment foarte important din viața unui militar și cred că cu toții o să ne aducem aminte de acest moment”, a declarat David Maxim, elev Școala Militară de Maiștri Militari „Amiral Ion Murgescu”.

După finalizarea studiilor, absolvenții vor avea un loc de muncă asigurat.

După absolvirea Academiei Navale sau a Școlii Militare de Maiștri, absolvenții noștri sunt încadrați sută la sută în cadrul Forțelor Navale, Ministerul de Interne sau acolo unde sunt repartizați de către Armata României. Toți absolvenții noștri primesc locuri de muncă la finalizarea studiilor”, a declarat conf. univ. dr. ing. Vasile Atodiresei, comandantul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Părinții ori rudele au privit emoționați întregul eveniment. Când tinerii au rostit „Jur credință patriei mele, România”, cei mai mulți dintre ei aveau ochii în lacrimi.

A fost neașteptat pentru că la început a zis altceva și după aia și-a exprimat dorința de a face Armata”, spune o mămică.

E sufletul meu. Zi și noapte sunt cu gândul la el”, spune o bunică.

Prima misiune în largul mării va fi în al doilea an de studiu, atunci când vor ambarca la bordul Navei Școală „Mircea”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233