dobroge.tv

Live

Atmosferă de poveste în curtea Grădiniței nr. 6 din Constanța. Micuții au sărbătorit toamna: au sculptat dovleci, au pictat și au avut parte de un foc de tabără

21 octombrie 2022
Publicitate

Decor de poveste, pictură, flori, legume de sezon, haine tradiționale și un foc de tabără. Așa au marcat anotimpul toamna prichindeii de la Grădinița nr. 6 din Constanța. Alături de părinți și de educatoare, cei mici au sculptat în dovleci, au cântat și au realizat sticluțe cu sporul casei. A fost o acțiune interactivă în cadrul proiectului „Oglinzile copilăriei”.

A fost forfotă mare în curtea Grădiniței nr. 6 din Constanța. Toamna a venit de mai bine de o lună, așa că cei mici împreună cu educatoarele nu au vrut să lase acest anotimp să treacă fără să-l sărbătorească.

Am profitat de anotimpul toamna și de toate binecuvântările lui. Ne-am hotărât să organizăm o activitate care să le reamintească copiilor și părinților în același timp despre tradițiile noastre strămoșești”, a declarat Elena Enache, director Grădinița PP nr. 6.

Curtea unității de învățământ a fost decorată cu toate elementele care te duc cu gândul la toamnă. Dovleci, culori tomnatice, frunze galbene, arămii sau roșii, legume și flori. Toate au făcut parte dintr-un peisaj de povestea menit să creeze o atmosferă de nostalgie, bucurie și relaxare.

Copiii noștri trebuie să știe care sunt activitățile de toamnă specific românești, care sunt tradițiile și obiceiurile strămoșești iar acțiunea de astăzi cam rolul acesta îl are, să-i integrăm pe copii în acțiunile strămoșilor noștri”, a mai declarat Elena Enache, director Grădinița PP nr. 6.

Copiii au fost extrem de încântați de activități. Au pictat pe pietre, au sculptat dovleci și au învățat cum să facă sticluțe cu „sporul casei”. De asemenea, au aflat și ce reprezintă această sticluță. Tradiția spune că ea atrage bogăția, sănătatea și norocul.

Reporter: Albastru și cu mai ce? Cu portocaliu?

Băiețel: Da.

Reporter: Albastru ți-a plăcut am înțeles. Îți place aici la grădiniță?

Băiețel: Da.

Reporter: De cine îți place? De doamna, de cine îți place?

Băiețel: De doamna.

„Îmi place că sunt foarte multe pietre și pot să le colorez”, spune o fetiță.

Băiețel: Îmi place să pictez.

Reporter: Cu ce culori?

Băiețel: Cu galben și cu alb și cu maro.

Reporter: Ce reprezintă? Soarele?

Băiețel: Da.

„Fac un buchet de flori. Crizanteme”, spune o fetiță.

„Sunt la grădi și îmi place să lucrez și vreau să văd focul de tabără”, spune un băiețel.

Alături de cei mici au fost și părinții lor, iar o parte dintre obiectele confecționate au fost realizate chiar împreună. De asemenea, toți cei prezenți au putut gusta și din câteva preparate. Vorbim de mămăliguță cu brânză și smântână și burgeri. De la eveniment nu au lipsit nici bomboanele de ciocolată.

„Este foarte bine pentru copiii că învață și ei și este foarte frumos”, spune o mămică.

„Este foarte drăguț, foarte frumos. Copiii se distrează, aleargă pe aici. Sunt foarte încântați, sunt super încântați”, spune o altă mămică.

Acțiunea a avut ca tematică „Studiul anotimpului toamna” și a făcut parte din proiectului educațional internațional „Oglinzile Copilăriei”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233